MALZEMELER
- 5 su bardağı kadar pirinç patlağı
- 2 metro veya karemelli bir çikolata
- 100 gr bitter çikolata
- 100 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- Bir avuç fındık kırığı ( istenirse )
- 50-60 gr beyaz çikolata ( istenirse )
- Bal , tereyağı , bitter çikolata ve metrolar hepsi birlikte tencereye konulup eritilir.
- Ocak kapatılıp beş dakika beklenir ( çünkü pirinç patlağı yumuşamasın diye )
- 5 su bardağı pirinç patlağı ve fındık eklenip karıştırılır.
- Eğer eksik görünüyorsa birazcık daha patlak eklenebilir. ( çikolata sosu akmadan pirinç patlağına iyice bulanması lazım )
- Ya eline eldiven takarak yuvarlanıp sıkıca şekil verilir yada küçük bir tabağı kalıp olarak kullanıp içine buzdolabı poşeti koyarak şekil verilir.
- Servis kağıtlarına alınır.
- Eğer arzu ediliyorsa üzerlerine beyaz çikolata gezdirilir.
- Buzdolabında enaz 2-3 saat dinlendirilir.
- Afiyetler olsun...
ya super gozukuyo nerden buluyosunuz bu tarifleri hayranım size çok öptümmmm
YanıtlaSiltesekkur ederim...hayalimdeki malzemeler ve beyin gerisi kendi geliyor vallahi... :D ...begenmenize sevindim...
YanıtlaSilbende size hayranım yemeklerle ilgili zekanıza:D
YanıtlaSilnot: yazın görmek istiyoruz bu tariflerin canlılarını
tesekkur ederim hamide sultan ...insaallah yapariz birlikte yani...
YanıtlaSilHulya abla tarifler sahane. Ellerine saglik. Sitene bir hayran daha eklendi :).
YanıtlaSilSevgilerimle..
Siteniz çok güzel olmuş
YanıtlaSil