MALZEMELER (PANDİSPANYA)
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
ARA KREMASI İÇİN
- 2 tepeli yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk su bardağı soğuk süt ( 300 ml)
- 1 vanilya
- 50 gr kadar tereyağı ( yaklaşık çeyrek paket)
AYRIYETEN
- 2 poşet krem şanti (250 ml süt ile çırpılır (1 su bardağı birde çeyrek su bardağı)
- 1 paket tart jölesi ( kabartmatozu gibi pakette)
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Süslemek için meyve ( ben muz,kivi,şeftali,çilek,dondurulmuş vişne ve dondurulmuş frenk üzümü kullandım.)
YAPILIŞI
- Fırın 170 dereceye ayarlanarak açılır.
- Yumurtalar ve şeker on dakika kadar köpük olan kadar çırpılır.
- Un,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurtaya eklenir.( daha havalı kabarması için )
- 1-2 dakika çırpılır.
- Kare fırın kabının içine yağlı kağıt serilir.
- Hamur içine dökülerek ısınmış fırına sürülür.
- Yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.( ilk yarım saat hiç açılmaz.)
- Fırından çıkarıp bir tepsiye ters çevirerek kağıdı alınır.
- Ilınınca arası kesilerek iyice soğutulur.
- Krem şanti çırpılarak buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir.
- Krema yapmak için süt ,un,şeker birlikte karıştırarak muhallebiden biraz katı bir krema pişirilir.
- Ocaktan alarak ılıyınca içine tereyağı ve vanilya ekleyerek mikserle beş dakika kadar çırpılır.
- Hazırlanan krema pastanın arsına sürülür.( hepsi)
- Üzerine bolca damla çikolata serpiştirilir.
- Pandispanyanın kapağı kapatılarak elinle biraz bastırılarak pastanın yapışması sağlanır.( arzuya göre içine de meyve veya ceviz dizilebilir.)
- Soğuyan krem şanti üzerine ve etrafına itinayla sürülür.( kenarına krem şanti sıkmak için biraz ayrılarak)
- Meyveler ince ince doğranır.( vişne ve frenk üzümleri tüm olarak kullanılır)
- Bıçakla hafif bir şekilde karelere ayırarak çizilirki meyveleri dizeceğimiz alan belli olsun.
- Meyveleri arzuya göre karelerin içine yerleştirilir.
- Ben kalan çilekleri de etrafına yapıştırdım.
- Krema sıkacağına doldurulan şantiyle etrafına çepeçevre sıkılır.
offf gerçekten cennet :)
YanıtlaSil:))) teşekkürler...
Silcennet pastası harıkaymıs tüm meyveler var ellerıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler Zeymuran...Sevgiler...
Silkekini ıslatmıyormuyuz? böyle kuru olmazmı?
YanıtlaSilklasik büyük kare borcam var 30a 30 onda olurmu?
Benim tarifime göre kuru olmuyor ara kremsı onu yumuşatmaya yetiyor.Yani akşamdan beklerse daha bir kıvamlı olur pastamız.22x22 olan seramik fırın kabı kullandım.Sizin dediğiniz gibi klasik borcamda pasta daha ince olacaktır.selamlar...
Sil