MALZEMELER
- 3 paket kabartmatozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un( 4 cü bardak yavaş yavaş gerektikçe eklenir)
- Üzerine bulamak için galeta unu
PEYNİRLİ HARÇ İÇİN
- Peynir
- Arzuya göre maydanoz ve kırmızı biber
- Ben sade peynir kullandım.
PATATESLİ HARÇ İÇİN
- 2-3 tane orta boy haşlanmış patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz,karabiber ve kırmızı biber
- Patatese sıcakken tereyağı ve baharatla iyice ezilerek kullanılır.
KIYMALI HARÇ İÇİN
- 300 gr kıyma
- 2 tane orta boy kuru soğan
- Kara biber,tuz ve kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- Kıyma tavaya konularak suyu çekilince yağ ve soğan eklenir.
- Kavrulunca tuz ve baharatı eklenir.
YAPILIŞI
- Un havuz yapılıp içine yağ,yoğurt,tuz ve kabartma tozu konulur.
- Son bardak unu yavaş yavaş ekleyerek çok katı olmayan hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak elde ortası açılarak iç harç konulur.
- Yuvarlanarak galetaya bulanır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye konularak önceden ısınmış 200 derecelik fırında pişirilir.
Ellerinize saglik afiyetler olsun
YanıtlaSilHoşgeldiniz ...Çook teşekkür ederim.Yine beklerim...selamlar...
Silpoğaçanın her türlüsünü severim...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık...
Teşekkürler canım eksik olma...Sevgiler...
SilEllerine sağlık canım,bu poaça çok güzel oluyor...
YanıtlaSilTeşekkürler...Evet aynen pişman olunmayacak bir tat...selam ve sevgiler...
SilPazar kahvaltisinin bas taci bizde .
YanıtlaSilEline saglik.
Bende zaten pazar kahvaltısı için yapmıştım;) teşekkürler,selamlar...
SilEllerine saglik Hulya abla :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Selcen'cim...
Sil