MALZEMELER
- 1 su bardağı kadar kabuğu alınmış bütün Antep fıstığı (aktardan kiloyla alabilirsiniz)
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 buçuk su bardağı toz şeker (eğer yoğun tatlı severseniz 2 su bardağı)
- 1 paket vanilya
- 150 gr terayğı
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
- Şeker,su ve süt bir tencerede kaynatılıp alınır.
- Geniş bir tavaya yağlar konulup eritilir.
- İçine fıstık ve irmik eklenerek ocağı hafif kısıp pembe renk alana kadar kavrulur.
- Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavrulur.
- Bu işlem yaklaşık 30 dakika kadar sürebilir.
- Ayrı yerde kaynatılan şekerli süt ve vanilya eklenir.
- Sıcak sıvıyı dökerken ateşten alınır ki birden etrafa sıçramaması için.
- Tekrar ocağa koyarak 3-4 dakika kaynatılır ve ocak kapatılır.
- Tencerenin ağzı kapalı on dakika demlenmeye bırakılır.
- Helva sıcak veya ılıkken servis yapılır.
- Kesinlikle soğuk tadı kaçtığı için yenilmesini tavsiye etmem.
irmik helvası cok severim helede fıstıklı müthiş,
YanıtlaSilBana Da Beklerim,
Sevgiler,
http://ilknur--akpinar.blogspot.com
Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.Sizinde gayet güzel yazılarınız var başarılarınızın devamını dilerim.Sevgiler...
SilAntep fıstıklı hiç demememiştim. Denemek isterim. Sevgiler
YanıtlaSilBende zaten acaba nasıl olur derken denedim ve süper oldu;) sevgiler...
SilHarika gorunuyor, usenmesem kalkip yapacagim.... ellerine saglik...
YanıtlaSilSevgilerimle...
Teşekkürler şehrinaz...Benim ev halkı için hadi kolay bişey yapayım dediğimdeki ilk lezzetlerden biridir helva.Selamlar...
SilMmmmm canim elone saglik.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Ayşe...
Silharika görünüyor...
YanıtlaSilböylesinide denemek lazım :)
ellerine sağlık canım...
Evet bence de;) Çok teşekkürler canım...
Silnefis görünüyor :)
YanıtlaSilİrmik helvasını çok sevrim.Antep fıstığı ayrı bir tad katmış olmalı.Bloğunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler.
YanıtlaSilbenim gibi acemiler için birebir tarif..süper oldu..ben fındıklı yaptım
YanıtlaSilHarikasınız...özellikle mutfak tecrübesi az olanlar düşünerek ayrıntılı vermeye çalışıyorum.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil