MALZEMELER
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Alabildiği kadar un
- İçine kullanmak için 170 gr lık bir kavanoz zeytin ezmesi ( benim kullandığım çeşniliydi)
Üzeri için 1 kaşık tereyağı ve 1 yumurta sarısı kullanılır.
YAPILIŞI
- Maya ılık suyla ıslandıktan sonra yavaş yavaş malzemeler eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.( ben ekmek robotunda yapıyorum)
- Üzerini örterek bir saat dinlendirilir.
- Merdaneyle hamur açılır.
- Üzerine kaşıkla ezme sürülür.
- Sonra yavaşça büyük bir rulo yapılır.
- Hamurun iki ucu birleştirilerek halka haline getirilir.
- Fırın tepsisine alınır.
- Resimde görüldüğü gibi bıçakla dış kısımları kesilir.
- Üzerine erimiş soğumuş tereyağı ve yumurta sarısı karışımından bolca sürülür.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca hafif soğuduktan sonra servis yapılır.
- Servis tabağına bu şekilde koyup bıçakla dilim dilim keserek servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Canım ellerine sağlık nefis bir çörek sevgiler...
YanıtlaSilBeğenmiş olmana sevindim Derya teşekkürler...Sevgiler...
SilELLERİNE SAĞLIK HÜLYAM:))PEK GÜZEL GÖRÜNÜYOR AFİYETLER OLSUN HAŞ HAŞ LISINIDA AYNI ŞEKİL İSTERİM...SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilÇook teşekkürler.İnşaallah yakında haşhaşlısı,tahinlisi olmadı tatlı hamurlu çoko kremlisi zaman ne gösterir aklıma ne eser bilmem ;)))Sevgilerimle...
SilNefis olmuş,baktıkça bakasım geldi.Ellerıne saglık canım.
YanıtlaSilTeşekkürler Heden öyleyse beni izlemeye devam;)))Sevgilerimle...
YanıtlaSilEllerine sağlık Hülyacığım gerçekten güneş gibi olmuş sevgiler:))
YanıtlaSilTeşekkürler Hatice.Zaten bende birden güneşe benzetmemle ismini de bulmuş oldu;)Sevgiler...
Sil