MALZEMELER
- 250 gr taze yumuşak kadayıf
- 1 su bardağı kadar elde iri doğranmış ceviz
- 5 yumurta
- 1 çay bardağı soğuk sulu süt (daha çıtır olmasını sağlar)
- Kızartmak için sıvı yağ
ŞERBET
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kadar limon suyu(taze)
YAPILIŞI
- Şeker ve su tencereye konularak kaynatılır.
- 10-15 dakika kaynadıktan sonra limon eklenip kıvamına bakılır.(Eğer hafif kesik damlalar akıyorsa tamamdır)
- Bir kenara alarak soğumaya bırakılır.
- Kadayıf taze olarak alınıp uzun uzun kırmadan ele veya tepsiye serilir.
- İçine doğanmış ceviz eklenir.
- Kenarlarını yaprak sarmasında olduğu gibi içe katlayarak hafif sıkıca sarılır.(etrafındaki saçakları içe doğru düzelterek)
- (Bizim buradaki kadayıflar Türkiye'deki kadar yumuşak olmadığı için biraz zorlanarak yaptım)
- Bu şekilde kadayıf hamuru bitene kadar sarılarak tamamlanır.
- Yumurta ve süt çatalla çırpılır.
- Dolmalar hızlı hızlı çevirerek yumurtaya batırılır.
- Kızartmak için sıvı yağ derince tencereye bolca dökülür.
- Yağ iyice kızınca içine dolmalar atılır.
- Çatalla hemen diğer tarafı çevrilerek nar gibi kızarana kadar kızartılır.
Erzurum'lu bir arkadaşım çok güzel yapar canımız istediğinde ona söyleriz nefis bir lezzettir sizinde ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilZaten Erzurum'da misafir otururken iki dakikada yapar koyarlar ;) Çok teşekkürler Mehtap hanım...selamlar...
SilHülyacım nefis olmuş eline sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Ayşe.
Silİlk fotografı görünce hazır zannettim ne kadar marifetlisiniz ya. Bravo valla. Ben diyet yapan bir zavallı olarak zaten beceremem de sadece yalanmakla yetindim. :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYorumunuz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim İlhan bey.Maalesef daha da kötüsü yapabildiğin halde yiyememek;)...
Sil