MALZEMELER ( HAMUR İÇİN)
- 1 çay bardağı süt (küçük tipli)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 çay kaşığı kuru maya ( yaş maya da olur)
- 2 buçuk su bardağı un (gerekirse eklenebilir)
ÜST MALZEME
- 1 kase dolusu doğranmış sucuk,sosis yada salam ( ben sucuk kullandım)
- 2 tane yeşil dolma biber
- 1 tane kırmızı biber
- 2 domates
- 1 çay bardağı mısır
- Yarım kilo taze mantar
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Arzuya göre çekirdeksiz zeytin dilimleri (ben kullanmadım)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı ketçap
YAPILIŞI
- Hamur yoğrulup bir saat kadar dinlendirilip mayalanır.
- Mantarı ayıklanıp doğranır.
- Tencereye doğrayarak konulur.
- Suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Tuz ve karabiber eklenerek soğutulur.
- Malzemeler tek tek doğranır.
- Domatesler ince yarım halka doğranır.
- Biberler incecik halka doğranır.
- Hamuru iki parçaya ayırarak yuvarlak açılır.
- Tepsiye yağlı kağıt serilerek hamur yayılır.
- Ketçap,sıvı yağ ve yoğurt çırpılarak karışım hazırlanır.
- Bu karışımın yarısı hamurun üzerine sürülür.(malzemeleri tutması için)
- Sırayla malzemeler iki tepsi için ayrılarak üzerine dizilir.
- Kaşar rendesi haricindeki bütün malzemeler yayılır.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.
- Fırını açıp üzerine bolca kaşar serpilerek eriyene kadar tekrar fırına sürülür.
- Arzuya göre üzerine bolca kekik serpilebilir.
- Aynı şekilde ikinci tepside pişirilir.
- Afiyet olsun...
Pizza mı?Hepsini yiyebilirim enfes görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler Hatice.Evet ya insan dayanamıyor böyle lezzetlere ;)))
Siloff elinize sağlık,sanki pizzacıdan gelmiş gibi duruyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler...Pizzacınız Hülya ;)))
SilMmmm çok nefis .
YanıtlaSilHülyacim eline saglik.
Çok teşekkürler Ayşe...
Sil