MALZEMELER
- 10 tane ızgaralık tavuk budu (Kemiği alınıp açılmış.Derili de kullanılabilir)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane orta boy soğan
- 2-3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1-2 kaşık tereyağı
- 1-2 kaşık sıvı yağ
- 7-8 tane safran
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
- Tuz,kara biber
Üzerinin sosu için
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber,toz kırmızı biber ve tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
- Tavuklar eğer mümkünse kasapta açtırılabilir.
- Mümkün değilse evde açıp etleri hafif dövülerek incecik hale getirilir.
- Pirinç tuzlu ılık suda bir saat bekletilir.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konularak fıstıklar hafif kavrulur.
- İnce doğranmış soğan eklenerek kavrulur.
- Kuş üzümü ayıklanarak üzerine ılık su konulup 10-15 dakika dinlendirilir.
- İyice yıkanmış pirinç eklenerek hafif karıştırılır.
- Üzerine suyu süzülmüş kuş üzümü serpilir.
- Üzerine kaynar BİR bardak sıcak su eklenir.(normalde 1 buçuk bardak eklense de pilavımız hafif diri kalması gerektiği için suyunu az koyuyoruz)
- Altı kısılarak hafif diri kalacak şekilde suyu çekilene kadar pişirilir.
- Safranın üzerine 1 yemek kaşığı sıcak su koyup 10 dakika bekletilir.
- Ocağı kapatınca pilavın üzerine yeni bahar ve safranın suyu süzülerek gezdirilir.(taneler konulmaz)
- Hafif ılıyana kadar bir kenarda bekletilir.
- Tavuklar açılarak üzerilerine hafif kara biber ve tuz serpilir.
- Tavuğun büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç pilavdan konulur.
- Tavuğun kenarları içe doğru toplayarak katlanıp sarılır.
- Eğer gerekiyorsa kürdanla tutturulabilir.(buna çok da gerek olmuyor çünkü tepsiye yan yana koyunca zaten açılmıyor)
- Yağlanmış fırın kabına yan yana dizilir.
yiyenlere şifa olsun canım.
YanıtlaSilpadişahlara layık mmmmmmmm:))
Amiin şifa olsun ;) teşekkürler...
SilNefis olmuş,ellerinize sağlık...Karnımm acıktııı..]]]
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Nursen...Tüh şimdi acıktırdım desene;)))
Silmisafime ne agir yemek yapayim dedigimizde yapacagimiz sik bir yemek olmus ellerine saglik hulyacim...ayse menekse
YanıtlaSilTeşekkürler Ayşe...Tabi senin içli köftelerden sıkılırsan topkapıyı yaparsın ;) Selamlar...
Silİş yerimde böyle yapıyorlar, harika bi tadı var teşekkür ederim
YanıtlaSilO zaman o harika tadı biliyorsunuz... Yorum için teşekkürler İlknur...
SilYine harika bir lezzet ellerine sağlık iyi hafta sonları sevgiler:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Hatice sizlere de iyi hafta sonları diliyorum...
Sil