MALZEMELER
PANDİSPANYA
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı mısır nişastası
ARA KREMASI
- Yarım litre süt
- 3 yemek kaşığı un (dolu olmasın)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 vanilya
- Arasına koymak için 2 tane muz
ÜZERİ İÇİN
- 1 kutu pasta kreması (üzerinde yazan miktar sütle hazırlanıyor veya yoksa 1 kutu krem şantide olabilir)
- Yarım kilo çilek
- 1 paket tart jölesi
- Yenilebilir inciler süslemek için (isterseniz)
ÇİKOLATA DANTEL İÇİN
- 100 gr beyaz çikolata
- 50 gr sütlü çikolata
- Arzuya göre beyaz,bitter veya sütlü çikolatayı kendiniz ayarlayabilirsiniz.
(epey de oldu malzeme yoruldum yazmaktan;)Şimdi geçelim yapımına.)
YAPILIŞI
- Derin bir kabın içine yumurtalar ve şeker konulup mikserle köpük yapılır.
- Üzerine vanilya,nişasta,un ve kabartma tozu konularak karıştırılır.
- Alt tarafına yağlı kağıt konulmuş kenarları yağlanmış kelepçeli kalıba malzeme dökülür.
- Önceden ısınmış 150 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pandispanya pişirilir.(bıçakla kontrol ettikten sonra fırından alınır)Soğumaya bırakılır.
- Ara kreması için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeler tencereye konulup koyu bir krema pişirilir.
- Ilıyınca içine vanilya ve tereyağı eklenerek mikserle çırpılır.
- Üst kreması için hazır pasta kreması üzerindeki malzemeye göre çırpılıp bir kenara konulur.
- Soğumuş olan pandispanya arası kesilir.
- Ara kreması içine yayılır.
- Doğranmış muzlar dizilir.
- Kapak olacak ikince yarı kapatılıp elle hafif basılır ki yapışsın.
- Üzerine hazır pasta kreması( yada yoksa krem şanti)sıvanır.
- Yarıya kesilmiş çilekler dizilir.
- Tart jölesi üzerindeki tarife göre kaynatıp bir iki dakika karıştırıp az soğuttuktan sonra kaşıkla yavaş yavaş meyvelerin üzerine kapatılır.
- Buzdolabına konulur.
- Çikolatalar ayrı ayrı (yada tek renk çikolatada kullanılabilir) Benmari usulü eritilir.
- Kelepçe kalıbın kenar ölçüsü ve yüksekliği alınan ölçüde yağlı kağıt alınır.
- Üzerine yapacağınız desen çizilebilir.(yada doğaçlamada olabilir)
- Erimiş çikolata buzdolabı poşetine konulup ucuna iğneyle küçük delik açılır.
- Çizilen yer ters çevrilip kağıdın üzerine çikolatalar akıtılır.
- Tepsiyle çikolatalar dolaba konulup yalnızca beş dakika bekletilir.(çok önemli)
- Dolaptan alınıp yavaşça çikolatalı kağıt yarı bölümüne yapıştırılır.
- Bu işlemi yaparken asla kağıt bastırılmaz.
- İkinci kağıtta aynı yapıştırılıp dolaba donması için konulur.
- Mümkünse akşamdan sabaha kadar dinlenmeli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder