MALZEMELER
- 3 tane iri boy yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kakao (25 gr)yani 2-3 yemek kaşığı
- 1 çay kaşığı nescafe
- 1 tutam tuz
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- 3 yemek kaşığı nutella yada sürülebilir çikolata
- Üzeri için 60 gr lık iki paket sütlü çikolata(yani 120 gr)
YAPILIŞI
- Yumurtaların akı ve sarısı ayrı ayrı çukur cam kaseye konulur.
- Akının üzerine bir çimdik tuz atarak mikserle köpük olana kadar çırpılır.
- Sarısının üzerine şeker atılarak mikserle açık sarı olana kadar çırpılır.
- Sarının üzerine sıvı yağ,süt,vanilya eklenerek biraz daha çırpılır.
- Un,kakao ve kabartma tozu eklenerek çok az daha karıştırılır.
- Nutella eklenerek karışır.
- En son mikseri kaldırıp köpük şeklinde yumurta beyazını ekleyerek spatulayla yavaşça altını üstüne getirerek yedirilir.
- Bu işlemi yaparken çok nazik ve köpüğü öldürmeden yapılmalı.
- Yağlanmış kelepçe kalıba dökülür.
- Önceden ısınmış 150 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirilir.
- Fırından alınıp soğutulur.
- Çikolata benmari usulü eritildikten sonra şekilli silikon kalıba fırça yardımıyla sürülür.
- Donunca bir kat daha sürülür.
- Kek içine yavaşça konularak soğuk bir ortamda donana kadar 3-4 saat bekletilir.
- Ben silıkon kalıpta pişen kekin dokusunu sevmediğim için kelepçeli kalıpta pişririp sırf üzerinin deseni için aynı ölçüdeki silikon kalıba çikolataya koydum.Aklınız karışmasın ;)
Merhabalar.
YanıtlaSilÇikolata kaplamalı pamuk kekiniz çok enfes görünüyor. Adı üzerinde pamuk gibi yumuşacık olduğuna eminim. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
Selam ve dualarımla.
Merhaba Recep bey.Yorumunuz ve begeniniz icin cok tesekkur ederim.Selamlar...
Sil