MALZEMELER
- 25-30 adet baklava yufkası
- 125 gr (yarım paket)tereyağı
- Bir kase Antep fistığı (iri çekilmiş bundan ayrı üzerini süslemek için de toz halinde fıstık gerekecektir.
ŞERBET
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
- Baklava yapılacak tepsi yağlanır.(28-16 cm lik dikdörtgen tepsi kullandım)
- Baklava yufkası paketinden çıkarılarak havalandırılır.
- Yufkanın yarısı tepsiye yarısı dışarı gelecek şekilde yayılır.
- Üzerine fırça yardımıyla erimiş tereyağı sürülür.
- Kalan yarı kapatılarak ona da yağ sürülür.
- Bu şekilde yufkaların yarısı bitene kadar serilip yağlanır.
- Bolca fıstık yayılır.
- Kalan yufkalar yine serilip yağlanarak bu şekilde bitirilir.
- En üstüne yufkayı serip yağlamadan bıçakla kesilir.
- Kalan tereyağını biraz daha ısıtıp sıcaklaştıktan sonra süzek yardımıyla üzerine dökülür.(köpük pişince yanıyor.)
- Önceden ısınmış 180-200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Şerbet malzemeleri kaynatılarak ocağın altı kısılıp 10-15 dakika kaynatılarak koyulaştırılır.
- Kaşığı alıp akıtınca kesik akıyorsa tamamdır.
- Şerbet el yakmayacak ılıklığa gelince yavaşça baklavanın üzerine dökülür.
çok güzel...
YanıtlaSilÇATI USTASI ANKARA
PREFABRİK EV ANKARA
Tesekkurler.
Sil