MALZEMELER
- Yarım kilo kadar salatalık (yada arzu ettiğiniz ölçüde)
- 2-3 tane orta boy patates (yada azaltıp çoğalabilir)
- 1 büyük kase süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Taze nane
- Dere otu
YAPILIŞI
- Patates sıcak su ve tuz atılarak haşlanır.
- Salatalıklar kabuklarıyla birlikte iri rendeyle rendelenir.
- Elde biraz suyu sıkılarak salata yapılacak kaba konulur.
- Patates kabuğu soyulup iri rendeden rendelenir.
- Sarımsak tuzla dövülerek süzme yoğurda katılıp iyice pürüzsüz olana kadar karıştırılır.
- Üzeri düzeltilip tane nane ve dereotuyla süslenir.
- Mümkünse yemeye yakın bir zamanda hazırlanırsa salata sulanmamış olur.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder