MALZEMELER (4-5 Kişilik)
- 1 çay bardağı kadar yeşil mercimek
- 1 kase dolusu köy eriştesi (kuru şekliyle)
- 1 litre kadar et yada tavuk suyu (yoksa tablette olabilir)
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
SOS
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI
- Mercimek yıkanarak üzerine sıcak su konulup yumuşayana kadar haşlanır.
- Suyunu çekmiş olan mercimeğe et suyu eklenir.
- Kaynayınca erişteler atılarak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
- Ocağı kapatınca içine 1 su bardağı soğuk su eklenerek karıştırılır.(erişteler yapışık durmaması için)
- Servis tabağına konulan çorbanın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
- Tavada yağ,nane,ve pul biber eridikten sonra üzerilerine gezdirilir.
- Not;yemeği fazla bekletmeden servis yapılması tavsiye olunur.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder