MALZEMELER
- 1 takım kuzu ciğeri ( kalp,böbrek,kara ve akciğer )
- 2 orta boy soğan,
- 2 diş sarımsak
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- 2 domates
- Karabiber,pul biber,kekik ve tuz
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu( veya arzu ettiğiniz otlardan)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
- Soğan incecik kıyılır.
- Sarımsak kıyılarak tencereye konulur.
- Soğan sarımsak ve yağ konulup kavrulur.
- Böbrek ve kalp küçük doğranır.
- Soğana eklenir.
- Ara sıra karıştırarak kavrulur.
- Eğer akciğer kullanılacaksa( ben kullanmadım)küçük doğranıp ayrı bir tencerede bir iki taşım kaynatılıp köpüklü suyu dökülür.
- Tenceredeki kavrulmaya başlayan sakatatlara eklenir.
- En son kara ciğer doğranarak eklenir.( çünkü kara ciğer çabuk kavrulur.)
- Hepsi birlikte kavrulduktan sonra ince doğranmış biberler eklenir.
- Kabuğu soyulup doğranan domatesi atarak kapağı kapatılır.
- Baharatları eklenerek karıştırılır.
- Yenme seviyesinde kavrulduktan sonra ocağı kapatarak üzerine kıyılmış yeşillikler atarak servis yapılır.
- Yanında pilav önerilir.
- Deneyin bakalım sevecekmisiniz?
Canım ellerine sağlık bayılırım ciğere sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler Derya...Selamlar...
YanıtlaSil