28 Kasım 2012 Çarşamba

Ciğer Sote

     Merhabalar sevgili takipçilerim...Bir kaç gündür elimde tarifler bir türlü fırsat olmuyor ki sizlerle paylaşayım...Yine malum benim tezhip çalışmalarım yoğunlaştı bazende bir ipte iki cambaz oynayamayacağı için birine biraz daha yoğunluk gerekiyor.Şükür ki elimin yüzümün akıyla bir esere daha imza attıktan sonra şimdi gelsin tarifler ...Ciğer bazıları tarafından sevilmez ama baharatlı otlu bir de bu şekilde denerseniz eminim ciğerin ağır kokusu gittiği için sizlerde seveceksiniz...Annem küçüklüğümüzden beridir bu şekliyle yapardı...Haydi buyurun yapımına...


MALZEMELER


  1. 1 takım kuzu ciğeri ( kalp,böbrek,kara ve akciğer )
  2. 2 orta boy soğan,
  3. 2 diş sarımsak
  4. 1 kırmızı biber
  5. 1 yeşil biber
  6. 2 domates
  7. Karabiber,pul biber,kekik ve tuz
  8. Yarım demet maydanoz
  9. Yarım demet dereotu( veya arzu ettiğiniz otlardan)
  10. Yarım çay bardağı sıvıyağ


YAPILIŞI


  • Soğan incecik kıyılır.
  • Sarımsak kıyılarak tencereye konulur.
  • Soğan sarımsak ve yağ konulup kavrulur.
  • Böbrek ve kalp küçük doğranır.
  • Soğana eklenir.
  • Ara sıra karıştırarak kavrulur.
  • Eğer akciğer kullanılacaksa( ben kullanmadım)küçük doğranıp ayrı bir tencerede bir iki taşım kaynatılıp köpüklü suyu dökülür.
  • Tenceredeki kavrulmaya başlayan sakatatlara eklenir.
  • En son kara ciğer doğranarak eklenir.( çünkü kara ciğer çabuk kavrulur.)
  • Hepsi birlikte kavrulduktan sonra ince doğranmış biberler eklenir.
  • Kabuğu soyulup doğranan domatesi atarak kapağı kapatılır.
  • Baharatları eklenerek karıştırılır.
  • Yenme seviyesinde kavrulduktan sonra ocağı kapatarak üzerine kıyılmış yeşillikler atarak servis yapılır.
  • Yanında pilav önerilir.
  • Deneyin bakalım sevecekmisiniz?

2 yorum: