MALZEMELER
- Yarım kilo mantar
- 4 çorba kaşığı dolusu un
- 2 su bardağı süt
- 7 su bardağı soğuk su ( yarısı et suyu yada 2 etsu tablet)
- Yarım demet dere otu
- 2-3 kaşık tereyağı
- 1 kaşık sıvı yağ
- Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
- Mantar temizlendikten sonra ince ve küçük doğranır.( kıyılacak kadar da değil yani)
- Bir tencereye alıp üzerine bir kaşık sıvı yağ konulur.Suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ayrı bir tencereye tereyağı ve un konularak kavrulur.
- Un pembeleşince üzerine soğuk suyu eklenir.
- El blenderiyle çırpıldıktan sonra süt ve mantarı eklenerek karıştıra karıştıra kaynatılır.( gerekirse kıvamını arzuya göre suyu azalıp çoğalabilir)
- Kaynayınca ocak kapatılır.
- Dereotu,değirmen karabiber ve tuzu ayarlanarak servise hazır hale gelir.
- Çorbanız bereketli olsun...
bende kesinlikle hazır çorba almıyorum , mis gibi ev yapımı gibisi varmı :) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHoşgeldiniz Şehrinaz...Evet ev yapımı gibisi varmı? Beğeniniz için teşekkürler...Sevgiler...
YanıtlaSilMerhabalar, sayfanızda nefis tarifler var tıpkı bu çorba gibi. Gecen yıl yapmıştım ama dereotlu kıymamıştım eminim çok leziz olmuştur,eline sağlık Hülya Hanim...
YanıtlaSilSelamlar...
HOşgeldiniz... blogumu beğenmenize sevindim,çok teşekkür ederim...Dereotunu mutlaka denerseniz muhteşem sonucu sizde göreceksinizdir...Selamlar,sevgiler...
SilEllerinize sağlık biz www.bugununfirsati.com ailesi olarak web sitenizi gerçekten çok beğeniyoruz.
YanıtlaSilBeğeninize çok teşekkürler...
Sil