MALZEMELER
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı sarı kuru üzüm
- 8 tane ince doğranmış kuru kayısı
- 2 çay bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 buçuk su bardağı yulaf ( Azerbaycan da gerkules)
- 1 su bardağından iki parmak eksik esmer şeker( ben önce 1 bardak koydum şekeri biraz fazla oldu)
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 vanilya
- 200 gr tereyağı
- 1 çimdik tuz
YAPILIŞI
- Fındık tavaya konularak hafif kavrulur.Sonra soğutulur.( tahta kaşıkla karıştırarak)
- Oda sıcaklığındaki tereyağıyla esmer şeker mikserle krem haline gelene kadar çırpılır.
- Yumurta eklenerek çırpılır.
- Yulaf,karbonat,un ve vanilya eklenerek yorulur.
- Diğer malzemeler eklenerek hamur haline getirilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye hamurdan ceviz kadar alarak yuvarlayıp konulur.( hafif üzerileri yassıltılır)
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika bekletilir.
- Fırından çıkan kurabiyeler hafif yumuşak olsa da soğuyunca geri sertleşecektir.( ben bu aşamada fırın telinin üzerine kurabiyeleri alarak daha çabuk soğumasını sağladım)
- Hazırlamış olduğum bu malzemeden 37 kurabiye çıktı.Siz isterseniz arzuya göre içindeki malzemeleri azaltabilirsiniz( üzüm veya kayısı veya çikolatadan birini)
- Soğuyunca kapalı bir kutuda saklayabilirsiniz.
- İçinde gayet sağlıklı yiyecekler olan kurabiyelerimiz hazııırr...
- Afiyet olsun..Bal şeker olsun...
canım benim çayı demle geliyorum :)))
YanıtlaSilharika görünüyor...
ellerine sağlık...
Çayım hazır bile gel hadi şirinem...Teşekkürler,sağolasın...
YanıtlaSil