MALZEMELER
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil dolma biber
- 1 sarı dolma biber veya arzu edilen renklerden takviye edilebilir( turuncu gibi)
- 2 tavuk göğsü
- 2-3 kaşık tereyağı
- Tuz,değirmen karabiber,kekik ve köri
YAPILIŞI
- Biberler ince uzun doğranır.
- Tavaya bir kaşık yağ konularak biberlerle birlikte ağzı açık ve yüksek ısıda ara sıra karıştırarak kavrulur.
- Tavuklar önce fileto şeklinde doğranır. Sonra jülyen doğranır.
- Tavadaki biberler alınır.
- Aynı tavaya bir kaşık yağ ve tavuklar eklenerek harlı bir şekilde kavrulur.
- Baharatları eklenir.
- Biberler eklenerek kapağı kapatıp beş dakika kadar daha kısık ateşte pişirildikten sonra kapatılır.
- Sıcak servis yapılır.
- Yanında bulgur pilavı tavsiye edilir.
- Afiyet olsun...
rengarenk çok güzel bir yemek olmuş...
YanıtlaSiliştahı olmayanın bile iştahını açar...
ellerine sağlık canım...
Şükür iştahımız açama gibi bir problem yaşamıyoruz da ;)))Sağolasın Şirine...
Sil