6 Kasım 2012 Salı

Zeytinyağlı Ispanak

     Çok hafif ve sağlıklı genelde de evlerimiz de sıkça yapılan bir yemek...Ben yine de bilmeyen yada acemi mutfak severler için paylaşayım dedim...

MALZEMELER



  1. Yarım kilo ıspanak
  2. 2 orta boy kuru soğan
  3. 1 Türk kahvesi fincanı (2-3 yemek kaşığı) topak pirinç
  4. 1 çay bardağı zeytin yağı
  5. 1 yemek kaşığı toz şeker
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. Üzeri için sarımsaklı yoğurt ( 1 kase yoğurt-tuz-2 diş sarımsak)
YAPILIŞI

  • Pirinç tuzlu ılık suda yarım saat bekletilir.
  • Ispanaklar yıkanıp ya yeşillik kurutucusunda yada süzek de 15-20 dakika bekletilerek tam kurutulur.( yemek sulanmaması için)
  • Soğanlar ince yemeklik doğranır.
  • Zeytin yağında pembeleşene kadar kavrulur.
  • Kurutulmuş doğranmış ıspanaklar eklenerek karıştırılır.
  • Ispanaklar biraz söndükten sonra tuz,şeker ve yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir.
  • Eğer tenceredeki ıspanak hafif sulanmışsa su eklemeye gerek kalmaz.Eğer sulanmamış ise yarım çay bardağı su eklenerek kapağı kapatılır.
  • Yaklaşık 10-15 dakika yani pirinçler yumuşayıncaya kadar pişer.( pirinç hafif diri kalıp dinlenirken şişecek)
  • Ocağı kapatarak ılıyana kadar açılmaz .
  • Yemek iste soğuk ister ılık olarak servis yapılabilir.
  • Servis yaparken sarımsaklı yoğurt veya pul biber atılabilir.
  • Eğer benim sunumumda ki gibi krema sıkacağıyla sıkmak isterseniz süzme yoğurt kullanılabilir.
  • Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Çok sık yaparım çok da severim ama sizinki bir başka olmuş:) Ne de özenilmiş tabak harika! Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenin beni çok mutlu etti Simgecim...Teşekkürler ...Sevgiler...

      Sil
  2. ıspanağın her halini çok severim,ellerine sağlık,sunum da harika olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende Reyhancım...Beğenin için teşekkürler...

      Sil
  3. ıspanağı çok severim...
    demir vitamini var...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen Şirinem ama sen gel de çocuklara anlat bunu...selamlar...

      Sil