MALZEMELER
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı toz maya veya bir yaş maya
- Alabildiği kadar un
AYRICA
- İç harcı için 4 patates,1 kaşık tereyağı,karabiber,kırmızı biber ve tuz
- Aralarına sürmek için 50 gr erimiş tereyağı
- Üzerine sürmek için 2 yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı tereyağı
- Ve ay çekirdeği
YAPILIŞI
- Maya,şeker ve su beş dakika bekletildikten sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılarak bir saat kadar bekletilir.
- Patates haşlandıktan sonra sıcakken ezerek içine tereyağı, baharatı ve tuz eklenir.
- Hamur 9 parçaya ayrılır.
- Her biri servis tabağı kadar açılır.( çok inceltmeye gerek yok)
- Üç tane hamuru açtıktan sonra aralarına tereyağı sürerek kat kat konulur.
- Bıçakla sigara böreği gibi 6 parçaya kesilir.
- Ortasına iç harcı konularak kenarları kapatılıp yuvarlatılır.
- Ters çevirerek tepsiye konulur.
- Üzerlerine fırça yardımıyla hafif su sürülerek 45 dakika tepside bekletilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve tereyağı sürülür.
- Bolca ay çekirdekleri serpilir.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan açmaların üzerilerine hafif bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirildikten sonra ılık olarak servis yapılır.
- Afiyet olsun...
hııım güzel birşeye benziyor...
YanıtlaSilcanım çekti....
ellerine sağlık canım...
Eveeet gayet güzel ve yumuşacıktı...;)))
Sil