28 Kasım 2012 Çarşamba

Patatesli Ay Çekirdekli Açma

    Yine sırada bekleyen yumuşacık  hamurlu bir açma...



MALZEMELER


  1. 1 çay bardağı su
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 1 çay bardağı yoğurt
  4. 1 çay bardağı sıvı yağ
  5. 2 tatlı kaşığı şeker
  6. 2 tatlı kaşığı tuz
  7. 3 tatlı kaşığı toz maya veya bir yaş maya
  8. Alabildiği kadar un
AYRICA

  1. İç harcı için 4 patates,1 kaşık tereyağı,karabiber,kırmızı biber ve tuz
  2. Aralarına sürmek için 50 gr erimiş tereyağı
  3. Üzerine sürmek için 2 yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı tereyağı
  4. Ve ay çekirdeği
YAPILIŞI

  • Maya,şeker ve su beş dakika bekletildikten sonra diğer malzemeler eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Üzeri kapatılarak bir saat kadar bekletilir.
  • Patates haşlandıktan sonra sıcakken ezerek içine tereyağı, baharatı ve tuz eklenir.
  • Hamur 9 parçaya ayrılır.
  • Her biri servis tabağı kadar açılır.( çok inceltmeye gerek yok)
  • Üç tane hamuru açtıktan sonra aralarına tereyağı sürerek kat kat konulur.
  • Bıçakla sigara böreği gibi 6 parçaya kesilir.

  • Ortasına iç harcı konularak kenarları kapatılıp yuvarlatılır.
  • Ters çevirerek tepsiye konulur.
  • Üzerlerine fırça yardımıyla hafif su sürülerek 45 dakika tepside bekletilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı ve tereyağı sürülür.
  • Bolca ay çekirdekleri serpilir.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan açmaların üzerilerine hafif bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirildikten sonra ılık olarak servis yapılır. 


  • Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. hııım güzel birşeye benziyor...
    canım çekti....
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet gayet güzel ve yumuşacıktı...;)))

      Sil