MALZEMELER (15 tane)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay barağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gr doğranmış yumuşak tereyağı
- 1 yumurta
- 3 tatlı kaşığı kuru maya veya 1 tane yaş maya
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un( gerekirse eklenebilir)
AYRICA
- Üzeri için 1 yemek tabağı kadar KAVRULMUŞ susam
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- İçine koymak için 1 yemek tabağı kadar çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin( hazır satılıyor)
YAPILIŞI
- Maya ,şeker ve ılık su ıslatılarak beş dakika bekletilir.( eğer ekmek robotunda yapılırsa malzemenin hepsi birlikte konulur)
- Diğer bütün malzemeler eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılarak bir saat dinlendirilir.
- Hamurda yaklaşık iri bir yumurta kadar koparılıp bolca zeytin konulur.(2 yemek kaşığı kadar)
- Elde oval şekil verilir.( çok örselemeden yavaşça)
- Pekmez ,su ve şeker karıştırılır.
- Poğaçalar önce bu suya sonra bolca kavrulmuş susama bulanır.
- Yağlanmış tepsiye dizilir.
- Yarım saat kadar tepsi mayası için bekletilir.
pogacadan yaptim ve tadi gercekten cok guzel oldu...bu leziz tarif icin tesekkurler
YanıtlaSilBeğenine sevindim Hatice...Teşekkürler...Selamlar...
Sil