MALZEMELER (HAMUR İÇİN) 48 rulo kurabiye için
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
İÇ HARÇ
- 4 yumurta
- 4 kaşık şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
- Elma iri rendeden rendelenir.
- Üzerine şeker atılarak tencereye konulup pişirilir. ( elmalar ekşi ise şeker oranı çoğaltılabilinir)
- Suyunu çekince tarçın ve ceviz atılarak ocaktan alınır.
- Eğer suyu varsa süzdürülür.(yoksa hamuru yumuşatır)
- İç harcı bir kenara alarak soğutulur.
- Oda sıcaklığındaki yağ,şeker ve yumurta mikserle krem gibi olana kadar çırpılır.
- Diğer malzemeler eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur altı parça haline getirilir.
- Yuvarlanıp tabağa konulur.
- Üzerine temiz kuru bez örtülür.
- Merdaneyle bezenin biri servis tabağı büyüklüğünde açılır.
- Sekiz parçaya kesilir.
- Geniş kısmına iç harçtan konularak sigara böreği gibi sarılır.
- Her bir bezden sekiz tane rulo kurabiye çıkmaktadır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarmaya başlarken alınır.( aslında beyaz çıkarılsa da ben hafif pembeleşmesini daha çok seviyorum)
- Fırından çıkan kurabiyeler hafif sıcaklığı geçtikten sonra bolca pudra şekerine batırılır.
En çok sevdiğim kurabiye ben biraz daha farklı yapıyorum bunuda deneyeceğim.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtap Hanımcım...Evet tarifte de bahsettiğim gibi bir çok çeşitte hamuru olan tarifi var...Selam ve sevgiler...
Sil