MALZEMELER
- 4-5 tane patlıcan ( veya 700 gr lık bir şişe hazır köz patlıcan da kullanılabilir.)
- 3 tane kırmızı biber ( veya hazır kavanoz közlenmiş biber de kullanılabilir)
- 2 yemek kaşığı tahin
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kaşık mayonez
- 1-2 tane sarımsak
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı( üzerini süslemek için )
- Tuz
YAPILIŞI
- Patlıcanları (eğer hazır değilse) ocağın üzerinde közleyerek kabukları soyulur.
- Kırmızı biberler de közlenerek kabukları itinayla soyulur.
- Biberler bıçakla açılarak kalp kurabiye kalıbıyla bir kaç tane çıkarılır.( üzerini süslemek için)
- Patlıcanlar ve biberlerin kalan yerleri incecik doğranır.( asla rondoya atılmaz )
- Tahin,yoğurt,zeytinyağı,mayonez ve dövülmüş sarımsak el blenderiyle pürüzsüz hale getirilir.
- Biber ve patlıcanla karıştırılır.
- Servis tabağına yerleştirilir.
- Üzerine önceden kesilen kalp biberler yerleştirilir.
- Tavayı ocağa koyarak fıstıklar içine atılır.
- Ara sıra karıştırarak fıstıklar renk alana kadar kavrulur.
- Soğuyunca salatanın üzeri süslenir.
- Afiyet olsun...Sofranız misafirli olsun...
süsleme çok güzel olmuş,elien sağlık.
YanıtlaSilO kalpleri kalıptan çıkarma fikri aklıma geldiği için zaten çok mutlu oldum;)))
SilTeşekkürler mehtap hanım...
patlıcan salatasını çok severim...
YanıtlaSilçok da güzel süslemişsin canım...
Teşekkürler Şirinem...Beğenmene sevindim...
Silbende sık sık yaparım,hatta adına da babagannuş deriz,ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler Reyhan...Babagannuş bizim Adana yöresinde daha farklı bir patlıcan salatasıdır.Paylaşmıştım,yoğurtsuz oluyor...Demek her yörede adlarında farklılık oluyor...Selamlar kolay gelsin...
Sil