MALZEMELER
- 2 yufka ( veya 1 paket ince küçük lavaş)
- 10 dilim kadar sucuk
- 3 tane küçük domates
- 1-2 yemek kaşığı ketçap
- 10 tane kadar çekirdeksiz zeytin
- 100 gr kaşar
İÇ HARCI
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
- Yaklaşık 30 cm lik yanmaz tava yağlanır.
- İçi için sıvı harç çırpılır.
- Tavanın alt kısmına lavaş yayılır.
- İkinci kat olarak lavaş sıvı harca batırılarak serilir.
- Lavaşların hepsi veya yufkalar tavaya sığacak şekilde sıvı harca batırılarak kat kat dizilir.
- Ketçap fırça yardımıyla sürülür.
- Domatesler halka doğranır.
- Üzerine malzemeler arzuya göre dizilir.( kaşar hariç)
- Tavanın kapağını kapatıp hiç açmadan kısık ateşte pişirilir.( yaklaşık 15-20 dakika)
- Kapağı açarak kaşarları serpilir.
- 2-3 dakika daha kapalı pişirdikten ocağı kapatarak 2-3 dakika dinlendirilir.
- Üçgen dilimlere keserek servis yapılır.
çok kolay ve pratik bır lezzet olmuş ellerıne saglık.
YanıtlaSilTeşekkürler Heden evet çok kolay oldu...
Silellerine sağlık tatlık harika lezzet olmuş.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım...sevgilerimle...
Sil