MALZEMELER (PASDİSPANYA İÇİN)
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı mısır nişastası (küçük tipli çay bardağı)
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
Arzuya göre hazır pasta tabanı da kullanılabilir.
KALAN MALZEMELER
- 1 paket vanilyalı pasta kreması (yeterince süt)
- 1 paket hazır meyveli sos
- Yarım kilo çilek
YAPILIŞI
- Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.(1 çimdik tuz atarak)
- Un,nişasta,kabartma tozu ve vanilya eklenir.
- Tahta kaşıkla çok az karıştırılır.
- Yağlanmış kalıba dökülür.(ben üzeri çukur olan tart kalıbı kullandım)
- Önceden ısınmış 170 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişer.
- Pasta kreması tarife uygun çırpılır.
- Hazır meyveli sos tarifine uygun pişirilerek ara sıra karıştırılıp ılımaya bırakılır.(üzeri kabuk tutmasın diye)
- Pandispanyayı kalıptan çıkarıp ikiye kesilerek arası açılır.
- Özellikle kenar kısımlar olacak şekilde fırçayla soğuk süt sürülür.(3-4 kaşık kadar)
- Arasına pasta kremasının hepsi yayılır.
- Çilekler yarıya kesilerek kenar kısımlarına dizilir.
- Sonra orta kısımlara da kesilen çilekler dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder