MALZEMELER
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( küçük tipli çay bardağı)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 125 gr tereyağı ( yarım paket)
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 vanilya
- 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
- 3 buçuk su bardağı un
ŞERBET
- 4 su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- Yarım limonun suyu
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığındaki tereyağıyla ceviz haricindeki bütün malzemeler karıştırılarak hamur haline getirilir.
- Elde iri doğranmış ceviz hamura eklenerek karıştırılır.(isterseniz içine de konulabilir)
- Buzdolabında 15-20 dakika bekletilir.
- Hamurdan parçalar kopararak oval hale getirilir.
- Rendenin iri tarafına yada delikli kevgire bastırılarak şekil verilir.
- Bozulan kenarları düzgünce düzeltilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Şerbet için şeker ve su konularak kaynatılır.
- Beş dakika kadar sonra limon suyu eklenir.
- Yaklaşık 10-15 dakika kaynadıktan sonra şerbetten cam kaseye alarak kaşıkla soğutulup bakılır.
- Eğer kesik kesik akıyorsa ocak kapatılarak ılımaya bırakılır.
- Ilımış olan şerbet ılık veya soğumuş tatlıların üzerine dökülerek beş dakika bekletilir.(eğer hamurlar soğuk ise şerbet ılıktan biraz daha sıcak olmalı)
- Kalan şerbeti fazlaysa süzülerek alınır.
- Afiyet olsun...
Ne çok severim Hülyacım,ellerine sağlık..İftardan sonraya çok yakışır..
YanıtlaSilEvet çünkü çok yakışıyor.Sanki Ramazan'da daha bir klasik tatlı yapasım oluyor...Teşekkürler Selamlar...
SilEn sevdiğim tatlidir.
YanıtlaSilEllerinize saglik
Çok teşekkürler Şengül...selam ve sevgiler...
Silhülyacım çayı demledim aldım geldim tatlıyla harika gider çaylar benden:)))
YanıtlaSilHaydi gel ;) sefam olsuunn... ;)))
Silellerine sağlık arkadaşım sevdiğim bir tatlı nefis görünüyor sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım...sevgiler...
Silmımmm nefis görünüyor eline sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilteşekkürler canım selamlar...
Sil