MALZEMELER
- 2 paket pötübör veya yulaflı bisküvi (ben yulaflı kullandım)
- 2 tane muz
- 100 gr tereyağı
- 150 gr yoğunlaştırılmış süt (moloko veya süt reçeli)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Üzeri için 150 gr çikolata ve renkli şekerlemeler
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve moloko yani yoğunlaştırılmış sütle birlikte mikserle 10-15 dakika çırpılır.(pasta kreması halini alana kadar)
- İri doğranmış muzlar eklenir.
- Çikolata harici malzemeler eklenir.
- Robottan geçirilmiş bisküvilerin yarısı eklenip kalan yarısı kontrollü bir şekilde yavaş yavaş kıvamına göre eklenir.
- Tabağın ağzı streçle kapatılarak buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
- Çikolata benmari usulü eritildikten sonra bisküvili harçtan yuvarlaklar yaparak çikolataya batırılır.
- Çatalla yavaşça alınıp yağlı kağıdın üzerine konulur.
- Çikolatası tam donmadan üzeri şekerlerle süslenir.
- Buzdolabında veya buzlukta bir gece bekledikten sonra servis yapılır.
- Buzlukta bir hafta kadar tazeliğini koruyor.
- Afiyet olsun...
Hülyacım ellerine sağlık,ben hep elmalısını yapmıştım,muzlusunu senin tarifinle deneyeceğim..Çok keyifli görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkürler Nursencim...Evet aynen dediğin gibi hep elmalısını yapılıyorduk ama değişiklik olsun diye yoğunlaştırılmış sütle muz ekledim çok daha güzel bir şey çıktı ortaya.Tavsiye ederim...Selam ve sevgilerimle...
Silçok kolay ve nefis ellerine sağlık;)
YanıtlaSilÇok teşekkürler ,evet aynen öyle ;) selamlar...
SilBunlardan yemeye doyamam ki ben..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
Nefis görünüyor.
Buyur canım afiyet olsun ;) Teşekkürler...
SilPek şirinler. Lezzetlidir de sanırım. Eline sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler evet epey de lezzetliydi ;)sevgiler...
SilHem pratik,hem de sunum şık. Sorun şu bunları ben yemeye duramam,bitene kadar yerim. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler İhlamurcum.Allah'tan yani tatlıyı fazla sevmediğim için kendimi durdurma problemim olmadı ;)Durduramayan için sorun olabilecek yapıda ;) selamlar...
Sil