MALZEMELER (4 KİŞİLİK )
- 600-700 gr kadar dana eti
- 15 tane arpacık soğan
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 havuç
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy olgun domates
- 2 kaşık tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber,kırmızı biber,kekik ve tuz
- Yağlı kağıt ve folyo
YAPILIŞI
- Etler kuşbaşı doğranır.
- Yayvan bir tencereye tereyağı konulup eritildikten sonra etler atılarak harlı ateşte kavrulur.
- İçine arpacık soğanlar eklenerek renk alana kadar kavrulur.
- Üzerine 1 su bardağı sıcak su eklenerek etler yumuşayana kadar kaynatılır.(kapağını kapatarak)
- Küp doğranmış patates ve havuçlar eklenip karıştırılır.
- Salça rendelenmiş domates eklenerek 5 dakika kadar pişirilir.
- Bezelye ve baharatını ekledikten sonra ocak kapatılır.(hafif sulu kalmalı )
- Yağlı kağıt dikdörtgen kesilerek ortalarına kebabımız konulur.
- Katlanan kısmı alta gelecek şekilde katlanır.
- Uç kısımları sıkıca kıvrılır.
iftara yakışacak bir zerafet olmuş canım ellerine sağlık;)
YanıtlaSilAynen misafirlerim de memnun kalınca iftara doğru seçim olduğuna karar verdim ;)selamlar...
SilmIMM NEFİS NEFİS..SENDE MİSAFİR OLMAK VARDI..ELLERİNE SAĞLIK HÜLYACIM..SEVGİLER.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım.Buyur Bakü'ye misafirim ol canım feda ;)))Selam ve sevgiler...
Silmımmm bayılırım,harika görünüyor eline sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Reyhan.Bizde bayıldık ;)selamlar...
SilOFF ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR:))BEN BİRAZ GEÇ GEZENLERDENİM CANIM BENİM SEVGİLERİMLE AFİYETLER OLSUN
YanıtlaSilTeşekkürler canım...Olsun sonunda geziyorsun ya;) Sevgilerimle...
Sil