MALZEMELER
- 4-5 tane patates
- 500 gr bonfile et (ben dana kullandım)
- 2 kaşık zetinyağı
- Pulbiber,karabiber ve kekik
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
SOS İÇİN
- 2-3 kaşık sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 2-3 tane domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Üzerini süslemek için arzu edilirse maydanoz
YAPILIŞI
- Patatesler yıkanıp soyulur.
- İnce kibrit çöpü gibi doğranır.Yani jülyen.( özelliği bu doğrama şeklinde ama benim biraz kibritten kalın oldu)
- Kızgın yağa azar azar atıp karıştırdıktan sonra çıtır olana kadar kızartılır.
- Havlu peçetenin üzerine alarak fazla yağı alınır.
- Etler ince şerit halinde doğranır.
- Baharat ve zeytinyağı karışımının içine konulur. (Tuz eklenmez yoksa etler sertleşir.Tuz pişmeye yakın konulur)
- İyice karıştırdıktan 2-3 saat kadar dolapta dinlendirilir.
- Genişçe bir tavada ağzı açık bir şekilde ara sıra karıştırarak kavrulur.
- Gerekirse tereyağı ekleyerek kızarana kadar kavrulur.
- Sos için yağla dövülmüş sarımsak kavrulduktan sonra salça ve domates rendesi eklenerek 5-10 dakika pişirilir.
- Servis tabağının altına patatesler konulur.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır.
- Üzerine etler yayılır.
- En üste de sıcak sos ve kıyılmış maydanozla süslenir.
- Bütün malzemelerin buluşması servis yaparken yapılmalı ki patatesler yumuşamasın.
- Afiyet olsun...
ellerine sağlık nefis bir yemek afiyet olsun.
YanıtlaSilTeşekkürler ,selamlar..
SilMmmmmm 10 numara mmmm
YanıtlaSilTeşekkürler...Bugünde çökertme günümü ne? Nereye baksam çökertme tarifi oktay usta da şuan veriyor ;) Tevafuk ...
SilBayıldım,muhteşem bir yemek olmuş..ellerine sağlık canımm..Çatalımı patateslere batırmak istedimmm..
YanıtlaSilİnsanın canını da çektiriyorum ama değil mi? ;) Çok teşekkürler...
Sil