MALZEMELER
- 1 kg olgun yumuşak şeftali veya nektarin
- 5 yemek kaşığı şeker ( ben çok şekerli olsun istemedim eğer isterseniz şeker çoğalabilir)
- 1 limon
- 1 litre sıcak su
YAPILIŞI
- Şeftalilerin kabukları ince soyulur.
- Arzu edilen irilikte doğranır.
- Şeker,sıcak su ve limonun suyu sıkılarak tencereye konulur.
- Kaynayan suya şeftaliler atılır.
- Bir-iki taşım kaynayınca ocak kapatılır.
- Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde soğuyana kadar bekledikten sonra buzdolabına konulup 3-4 saat soğutulur.
- Soğuk olarak servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Ramazanda artık iftarda sahurda çeşit çeşit komposto yaparız..Şeftalide çok güzel oluyor,ellerine sağlık Hülyacım..Şimdiden hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilBilbukabele bende sizlerin Ramazan-ı şeriflerinizi kutlarım...Ayrıca çok teşekkürler...selamlar...
SilYaz sıcaklarında meyve suyu niyetine her meyvenın kompostosunu yapmaya çalışırım.Ellerinize sağlık.Hayırlı ramazanlar. Sevgilerimle..
YanıtlaSilEvet aynen mis gibi içinde ne var bildiğin meyve suyu niyetine...Sizlere de hayırlı Ramazanlar dilerim...Teşekkürler selamlar...
Silmımmm çok severim,eline sağlık canım...
YanıtlaSilAynen bende en sevdiğim meyve ve doğal olarak en sevdiğim meyvenin kompostosu...teşekkürler,selamlar...
Sil