MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı dolusu arpa şehriye
- 3 su bardağı kadar yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- Yarım limon suyu
- Yaklaşık 1 litre kadar sıcak su ( et suyu yada tablette kullanılabilinir )
ÜZERİ İÇİN
- 2 yemek kaşık tereyağı
- 2 yemek kaşık sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber ( arzuya göre konulmaya da bilir)
YAPILIŞI
- 1 su bardağı kadar sıcak suyla arpa şehriyeler açılana kadar haşlanır.
- Ayrı bir yerde yoğurt,un,limon ve yumurta çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar çırpılır. ( püf nokta)
- Arpa şehriyenin üzerine su yada et suyunun yarısı konulur.
- Yoğurtlu karışımı döküp hızlı-hızlı karıştırılır.
- Koyulaşıp kaynamaya başlayınca tuzu atılır.( püf nokta,erken atılırsa kesilebilir)
- İhtiyaç olduğu kadar zevkinize göre koyuluğunu ayarlayarak sıcak su eklenir.
- Ayrı bir yerde yağ eritilerek içine nane ve biber konulur.
- Servis yaparken kaselerin üzerine yağı gezdirilir.
- Afiyet olsun...
kolay ancak lezzetli bir çorba , ellerine sağlık...
YanıtlaSilEvet aynen öyle çok kolay ve pratik.Beğenin için çok teşekkürler...
Siloooh mis gibi kokmuştur...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Hemde nasıl şirinem ;) saolasın...
SilEllerinize sağlık ne güzel olmuş.
YanıtlaSilTeşekkürler canım saol...
SilEline sağlık canım enfes gözüküyor:)
YanıtlaSilBeğenine sevindim çok teşekkürler...
Silelinize sağlık :)))
YanıtlaSilYorumun için çok teşekkürler Pembe kalpler...
SilEllerinize sağlık benimde çok sık yaptığım bir çorbadır..
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtap hanım...Hani bilmeyenler de olursa diye paylaştım çok yapılan bilinen bir çorba aslında ;)
SilÇorbaya asla dayanamam ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler Derya...Sevgiler...
Silellerine sağlık canım. aldım:)
YanıtlaSilCanım ,teşekkürler...
Silİlk corbami deniyorum mis gibi koktu mm
YanıtlaSilumarım güzel olmuştur.
Silharika oldu üstüne 3 kez daha yaptım teşekkür ederim tarif için
SilOoh ellerinize sağlık. Beğenmenize sevindim. Sevgiler
Sil