Üzerine arzuya göre meyve kullanılabilir.Ben çok renkli görünmesi için nar,portakal,kivi,muz ve üzüm kullandım.Siz zevkinize göre yapabilirsiniz...Yine her zaman dediğim gibi kimi tart sever,kimi cheesecake,kimiyse yaş pasta ...Zevkler tartışılamaz...Eğer tart sevenlerden seniz buyurun yapımına...
MALZEMELER
- 200 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1 yumurta
- 1 çimdik tuz
- 3 su bardağı un
KREMASI
- 3 su bardağı süt(600 ml)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı şeker
- 50 gr tereyağı
- 200 gr lık 1 paket krema
- 1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
- Arzu edilen meyveler
- 1 paket tart jölesi
YAPILIŞI
- Dolaptan çıkarılan tereyağı küp doğranır.
- Un haricindeki bütün malzemeler eklenir.
- Un yavaş yavaş eklenerek yoğrulur.
- Fırın 170 derecede ısıtılır.
- Yağlanmış tart kalıbına hamur el ile sıkıca yayılarak kenarları yükseltilir.
- Bıçakla bir kaç yerine batırılır.
- Bir avuç kuru bakliyat hamurun üzerine serpilir.( pişerken kabarmasın diye.Piştikten sonra bunlar tekrar alınır.)
- Üzeri pişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.
- Üzerindeki bakliyatlar alınır.Hala biraz kabardıysa sıcakken el ile hafif bastırılıp düzleştirilir.
- Kreması için un,şeker,nişasta ve süt ocağa konulup sürekli karıştırarak pişirilir.
- Bir kenara ılımaya bırakılır.
- İçine krema ve tereyağı atılarak mikserle pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Soğumuş olan tartın üzerine yayılır.
- Meyve dilimlenerek kremasının üzerine dizilir.
- Tart jölesi üzerindeki tarife göre kaynatılır.
- Hafif sıcaklığı geçince meyvelerin üzerine ortadan başlayarak dökülmeye başlanır.
- Soğuyup jölesi donunca servis yapılabilir.
- Eğer hemen yenecekse jöle kullanılmaya da bilinir.
- Afiyet olsun...
AYRICA,ben 30 cm lik tart kalıbı kullandım.sizin kalıbınız daha küçükse yarı malzemeyle de yapılabilir.
ellerine sağlık hülyacım.
YanıtlaSilsevilmezmi afiyetle yesinler:)
Beğenine sevindim teşekkürler Ayşe...
SilÇok güzel olmuş. Süsleme zaten muhteşem. Ben bunu kıyıpta yiyemezdim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler Nevin.Beğeninize sevindim...Selamlar...
Silnefif olmuş görüntüsü süper,olsada yesek yanı.ellerıne saglık canım yıyecek olanlarada afişyet olsun.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Heden...Sevgilerimle...
SilGörüntü çok güzel mutlaka tadıda güzeldir ellerinize sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtap Hanım...
SilMuthis olmus, harika suslemissiniz :) ellerinize saglik
YanıtlaSilsevgiler
Teşekkürler...Rabbimin verdiği rengarenk meyvelerin güzelliği oldu bence...Selamlar...
Silellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor...
Teşekkürler Şirinem... ;)
YanıtlaSilÜzerinde bu meyvelerin olduğu her pastayı yiyebilirim Hülyacım:) Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilGaliba bende aynen yiyebilirim...O renklere kim dayanır ki? Beğeniniz için çok teşekkür ederim...Sevgilerimle ;)
SilAy nasıl güzel bir görüntü bu . Elinize sağlık. Daha önce gitmiş olduğum Pasta Kursu'nda tart yapmayı öğrenmiştik , tartın kremasında pastacı kreması kullanılıyordu . Ancak içinde bol miktarda yumurta kullanıldığından tercih etmiyordum . Sizin krema tarifiniz çok hoşuma gitti. Hemen denemek istiyorum. Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler Pembe kalpler...Benim tarifler genelde evde ne varsa doğaçlama deneme yanılma yapılan tarifler ve ölçüler...Umarım sizde deneyince memnun kalırsınız.Sonucu burada bizimle paylaşırsanız memnun olurum... Sevgiler...
Silçok hoş elinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler menalcan selamlar...
Sil