MALZEMELER
- 500-600 gr kadar kemikli kuzu eti
- Küçük bir lahananın yarısı ( 300 gr)
- 1 orta boy veya iki küçük boy kırmızı pancar ( turşu yapılandan veya çuğundur)
- 2 tane küçük havuç
- 1 domates
- 2 patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yaprak defne yaprağı
- Tane karabiber
- Tuz ve karabiber
- 2-3 kaşık sıvı yağ
- 2 kaşık tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- Üzerinde servis yapmak için süzme yoğurt ( veya smetan)
YAPILIŞI
- Etler iri paçalara ayrılarak tencereye konulur.
- Üzerine sıcak su, tane karabiber ve tuz konularak pişene kadar kaynatılır.( düdüklüde yarım saat)
- Etler süzekten süzülerek kemikleri ve tane karabiberleri çıkarılarak duru bir şekilde suyu ayrılır.
- Tencereye sıvı yağ ve incecik kıyılmış soğan konulur.
- Kavrulana kadar pişirilir.
- İri rendeden rendelenmiş havuç eklenerek kavrulur.
- Pancar iri rendelenir.
- Yarısı tencere atılıp yarısı kenara sonra eklenilmek üzere ayrılır.
- Patatesler iri yemeklik olarak doğranıp içine atılır.
- İnce ve uzun kıyılmış lahana tencereye eklenir.
- Kavrulduktan sonra salça ve domates rendesi eklenerek karıştırılır.
- Haşlanmış etin suyunu ve etleri ekleyerek tuzuna bakıp ayarlanır.
- Defne yaprakları atılır.
- Tencerenin içindeki sebzeler yumuşamaya yakın ayrı bir tavaya tereyağı ve kalan pancar konulur.
- 2 diş sarımsak rendesini ekleyerek kavrulur.( bu şekilde daha güzel bir pembe elde etmiş olunur)
- Üzerine sıkılan bir limon suyu ve sirke eklenerek kaynayınca ocak kapatılır.
- Ocağın üzerindeki yemeğe eklenerek bir iki taşım daha kaynatılır.
- İnce kıyılmış yeşilliklerin yarısı tencereye atılarak kapağı kapatılır.
- Servis yapılırken üzerine süzme yoğurt veya smetan konulur.
- Kalan yeşillikler üzerini süsleme amaçlı kullanılır.
- Afiyet olsun ...şifa olsun...
hiç duymadım ama güzel birşeye benziyor...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık...
Türk halkına çok tanıdık bir yemek değildir ama kesinlikle çok lezzetli ve faydalı bir şeydir.Mutlaka denemek lazım...Teşekkürler saolasın...
SilAna yemek gibi yenilebilir çok doyurucu gözüküyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtap hanım...Evet kesinlikle doyurucu ve besleyici bir yemek...sevgiler...
Silmalzemesi bol farklı bir yemek , emeklerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler...Özellikle de kış ve soğukta koruyucu ve antioksidan sebzeler...Selamlar...
Siliçinde yok ,yok yani,bol vitamin,ne güzel bir tarif.Eline sağlık.
YanıtlaSilEvet öyle oluyor kendileri;))) teşekkürler...
Silellerinize sağlık, güzel olmuş. çok zahmetli ve lezzetli bir çorbadır. ben de çok severim. kendim de yaparım ancak kapanan tarihi rejans lokantasında yapılanı da çok güzeldi. hem içeriği hem sunumuyla çok başarılı olmuş.
YanıtlaSilTeşekkürler Sema hanım...evet yapımı epey oyalıyor olsa da çok lezzetli bir çorba...Selam ve sevgiler...
Sil