MALZEMELER
- 2 tane kalçalı but veya yarım tavuk da olabilir.
- 1 kase dolusu haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 kaşık tereyağı yada sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı domates salçası ( yazın domates rendesi de eklenebilir)
- Yarım demet maydanoz
- Yeteri kadar su
YAPILIŞI
- Tavuğun üzerine tuz,karabiber ve sıcak su ekleyerek pişirilir.
- Hafif soğuyunca sudan çıkarılarak didiklenir.
- Tencereye yağ,salça,baharatları konularak kavrulur.
- Üzerine tavuğun sıcak suyu eklenerek kaynatılır.
- İçine arpa şehriyeler ve didiklenmiş tavuk atılır.
- Önceden haşlanmış olan nohut da eklendikten sonra arpa şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Şehriyeler pişince ocağı kapatarak limon suyu eklenir.
- Kaselere servis yapınca üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
- Afiyet olsun...Sıcacık içiniz ısınsın...
özlemiştim tariflerinizi:) sıcacık çorba tarifinizle içimi ısıttınız. sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler Pembe kalbim. ;) ohh mis gibi içini ısıttım desene ;)
Silşifa kaynağı,sıcacık olmuş çorban eline sağlık.
YanıtlaSilKış ya canım her gün çorba yapıp paylaşmak istiyor ;) Çok teşekkür ederim ...
Sil