MALZEMELER
- 5 tane olgun, kırmızı, orta boy domates ( mümkünse organik olsun)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre su ( yarısı et suyu veya tablette olabilir)
- Üzerine atmak için rende kaşar
- 3 dilim üzerine tereyağı sürülmüş çavdar ekmeği
YAPILIŞI
- Tereyağı ocağa konularak eritilir.
- Un eklenip pembeleşene kadar kavrulur.
- Salça eklenip biraz daha kavrulur.
- Kabuğu soyulup rendelenen domatesler eklenir.
- 2 su bardağı soğuk konularak el blenderiyle çırpılır.
- Kalan sıcak su ve et suyu eklenerek karıştırarak kaynatılır.
- Belirtilen miktar suyun hepsi birden eklenmeden yavaşça ihtiyaç oldukça eklenir.
- Yani koyuluğu isteğe göre ayarlanır.
- Çorba hazıııır...
- Ekmekler küp küp doğranarak tepsiye konulur. ( ben çavdar kullandım arzuya göre hangi ekmek isterseniz olur)
Elinize sağlık, süper gözüküyor kızarmış ekmeklerle. Ben yazın dondurduğum domates sularında kullanıyorum yaparken tabi domates de.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim İlhan bey.En güzeli tabi mevsimindeki kıpkırmızı domateslerle yapılanı.Buranın hala çok güzel yerli domatesleri var bende onları kullandım.Selamlar...
SilCanim eline saglik olsun..
YanıtlaSilAfiyet bal seker olsun. Elinden buguzel lezzetleri yemedim. Insallah bu yaz gelirsem orda olursaniz tatmak isterim bu lezzetlerden..
Opdum cook herkese selamlar..
Teşekkürler Samire .Beklerim Bakü'geldiğinizde...Ve tadarsın inşaallah hülyalı lezzetlerimden...Amerika'ya bol bol selamlar sevgilerimle...
Sil