Canınız şöyle çıtır çıtır bir börek isterse...Hemde kolaycık olsun derseniz... Hemen çıkarın malzemeleri yapıverin bu böreği...
MALZEMELER
- 8 tane milföy hamuru
- 1 yemek tabağı dolusu beyaz peynir
- Maydanoz
- Kırmızı biber
- 1 yumurta sarısı
- 3-4 kaşık tereyağı
YAPILIŞI
- Milföy hamurları ikili bir şekilde paketten çıkarınca 4 parça milföy oluyor.
- Buzluktan çıkarıp 10 dakika bekletilir.
- O ikili milföyü koparmadan açılabildiği kadar açılır.( merdane veya oklavayla)
- Fırça yardımıyla eritilmiş tere yağı sürülür.
- Peynir,maydanoz ve kırmızı biber karışımı serpilir.( veya arzu edilen harç da olabilir)
- Yufka ikiye kesilir.
- Yavaşça gevşek bir şekilde rulo yapılır.( sıkı sarılırsa içi hamur kalabilir)
- Yağlanmış tepsiye uzunlamasına dizilir.
- Üzerine 1 kaşık tereyağı ve yumurta sarısı çırpılarak sürülür.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.( yaklaşık 25-30 dakika sürer)
Cok guzel gorunuyorlar, ellerinize saglik, carsamba gunu misafirlerim gelecek bu tarifi gordugum cok iyi oldu deneyecegim insallah :))
YanıtlaSilsevgiler
Teşekkürler...Hani şöyle sıkışık anlarda yada çok vakti olmayanlar için bir alternatif olsun istedim.Elbette ki elde açma en güzelidir ;) deneyince sonucu bizimle paylaşırsanız sevinirim...Sevgiler...
Silhımm çıtır çıtır hemde pratik ellerine sağlık
YanıtlaSilpastamı denemen beni mutlu eder
teşekkürler
sevgiler
Beğenmene sevindim Melisa...Teşekkürler, inşaallah senin pastanı da deneyeceğim.Selam ve sevgilerimle...
Silcanım çekti :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
Teşekkürler Şirine...15 dakikanı ayırıp hemencik yapıver haydi;)))
Sil