MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker ( ben çok şekerli sevmem o sebeple bu kadar isterseniz 2 bardak olabilir)
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 buçuk su bardağı un (aslında unu göz kararı koydum ölçü yaklaşık olarak diyebilirim)
- 1 çay kaşığı zevcefil
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Üzeri için 3 paket tarçınlı süsleme şekeri yada yoksa 3 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
- Şeker ve yumurtalar kar haline gelene kadar çırpılır.
- Yoğurt,süt ve sıvı yağ konulup tekrar çırpılır.
- Ceviz hariç bütün malzemeler eklenir.( un elenerek)
- 1-2 dakika çırptıktan sonra en son ceviz eklenir.
- Tahta kaşıkla ceviz karışacak kadar karıştırılır.
- Fırın 160 derecede ısıtılır.
- Yaklaşık 25 cm lik kelepçeli kalıba yada istediğiniz kaba hamur boşaltılır.( kalıp önce yağlanır)
- Fırında yaklaşık 45-50 dakika piştikten sonra çıkarılır.
- İlk 20 dakika hiç açılmaz sonra bıçak yardımıyla bakılır.
- Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
- Yapmak istediğiniz desene göre ister naylon dantel ister normal dantel kekin üzerine serilir.
- Çay süzeği yardımıyla BOLCA pudra şekeri serpilir.
- Yavaşça deseni bozmadan dantel üzerinden alınır.
Hülyacım ellerine sağlık çok şık bir kek olmuş.
YanıtlaSilBende 1,5 su bardağı kullanırım şekeri sevgiler.
Teşekkürler Derya...Zaten doğaçlama yapılan bir kek olsa da kimine göre 2 bardak şeker daha normal geliyor .Selamlar...
Silçok güzel görünüyor canım ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Nesli...Selamlar...
Silcanım aklına fikrine sağlık...
YanıtlaSilmuhteşem olmuş...
ben çok beğendim...
dantel olayını da çok sevdim :))
ellerine sağlık...
Teşekkürler Şirine ...Bende yaparken çok sevdim...;)
SilHülyacım sen Adanalıymışsın:)))Oradamı yaşıyorsun benimde eşim Adanalı Adanada bu yaz nasipse tanışacağım blog dostlarım var.Sende oradaysan inşallah senlede tanışırız sevgiler...
YanıtlaSilÇok isterim Derya ama yazları genelde Adana da olmuyoruz.Ailem orada...Aslımız Malatya darende.Adana doğumluyum...Kayseri geliniyim.;)Yine de nasip kısmet diyeyim...Selamlar...
SilBEN BAYILIYORUM BU SÜSLEME İŞİNE,ELİNE SAĞLIK ÇOK ŞIK OLMUŞ.
SilTeşekkürler Mehtap aynen bende öyle ;)
SilCanım ellerine sağlık gerçekten modifli süsleme harika olmuş:))
YanıtlaSilTeşekkürler Canım...Alelade bir kek nasıl güzelleşir ;)))
Silgörünümü çok şık olmuş , emeklerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler Şehrinaz beğenmene sevindim...Selam ve sevgiler...
Silanlatımınıza ve tariflerinize bayılıyorum. paylaşım için teşekkürler.sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler Pembe kalpler bende sizlere bayılıyorummmm;))) Sevgilerimle... beni takip edin...
Siltek kelimeyle harika bir kek olmuş,motiflere bayıldım.ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler ...Çok basit ama belki bir fikir olur...Sevgilerimle... ( benim buralara getirdiğim pek dantel olmadığı için anca bunu buldum.Türkiye de olsa artık ne iğne oyları koyardım neler... ;)))
SilBu kekin üzeri nasıl bu hale gelir diye düşünürken inanılmaz taktikle karşılaştım ve çok ama çok şaşırdım. Bilemiyorum bilinen bir teknik mi ama bana mucize gibi geldi. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBen genelde kendim çizip keserek kağıttan kalıp hazırlardım ( işim Türk sanatları olduğu için)ama dantel koymayı bir yerler de görmedim desem yalan olur.Hem daha ince hem daha kolaydı...Yorum ve beğeni için teşekkürler İlhan bey...
SilGerçekten nakış gibi olmuş
YanıtlaSilBu kadar güzel görünüür bir kek
Ellerine sağlık
Sevgiler
Beğenin için çok teşekkür ederim Nilay...Sevgiler...
Silharika bir sunum, bayıldım çok güzel süslemişsiniz.
YanıtlaSilben de beklerim bloguma. sevgiler.
Hoşgeldiniz sefaları da beraber getirdiniz...Beğeninize sevindim sağolun...Sevgiler...
Sil