MALZEMELER
- 3 yumurta
- 125 gr tereyağı(erimiş soğumuş)
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker + 1 yemek kaşığı
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay tabağı dolusu kuru muz
- 1 çay tabağı mango kurusu
- 1 çay tabağı greyfurt kurusu
- 1 çay tabağı kiraz kurusu
- 7-8 tane kuru kayısı
- 2-3 dilim kivi kurusu
- 1 çay tabağı sarı kuru üzüm
- 2 halka kuru ananas
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
- 1 yemek kaşığı süt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Bu arada fırın 160 derecede ısıtılır.
- Soğumuş olan tereyağı,vanilya ve yoğurt eklenir.
- Un ve kabartma tozu elenerek eklenir.
- 1-2 dakika karıştırdıktan sonra küçük doğranmış meyve kuruları eklenir.
- Portakal ve limon kabuğu eklenir.
- 1-2 dakika karıştırılır.
- Yaklaşık 20 cm lik ortası delik olmayan kek kalıbını önce kek için erittiğimiz tere yağından fırça yardımıyla yağlanır.Sonra 2-3 dakika bekledikten sonra un elenerek kalıba serpilir.Fazlası kalıp ters çevrilerek dökülür.( bu işlemi yaparak kekin kabuğunun daha iyi kızarması sağlanır)
- Hamur kalıba dökülerek üzeri düzeltilir.
- Isınmış fırında yaklaşık 75-80 dakika pişirilir.(içinde meyve kuruları olduğu için uzun sürede pişmezse hamur kalıp çökebilir.)
- Bıçakla içi piştiğine baktıktan sonra fırından alınır.
- 5-10 dakika soğuduktan sonra kalıp ters çevrilir.
- Süt ve pudra şekeri karıştırıldıktan sonra muhallebi kıvamına getirilerek fırça yardımıyla kekin üzerine sürülür.( daha parlak olması için)
Not, ben bu kadar çeşitli meyve kurusu kullansam da arzuya göre azaltıp veya değiştirilebilinir.
Muhteşem bir görüntü ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim Mehtap hanım...Teşekkürler...
SilMerhaba,kekiniz harika görünüyor ellerinize sağlık,
YanıtlaSilüzerine sadece süt ve pudra şekerimi sürdünüz?çok farklı görünüyor,mutlu yıllar dileğiyle...
Merhabalar Çizel...Kekimi beğendiğiniz için teşekkür ederim.Evet üzeri yalnızca pudra şekeri ve ıslatacak kadar süt bazen suyla da yapılabilir.O zaman daha şeffaf olacaktır.Eğer kekiniz kakaolu ise o zaman birde kakao eklenir...Selam ve sevgiler...Mutlu yıllar...
SilTeşekkürler,hoşgeldiniz...selamlar...
YanıtlaSilellerine sağlık...
YanıtlaSilharika görünüyor canım...
ahudemde yarışıyorum...
blogumdaki beni oyla butonuyla beni oylarsan sevinirim...
şimdiden çok teşekkürler...
mutlu seneler...
Teşekkürler şirine...peki görev anlaşılmıştır tamam;))) yeni yılın kutlu olsun...
Silellerine sağlık canım harika olmuş:)
YanıtlaSilmmmmmm mis mis:)
Çook teşekkür ederim canım...Buyur birlikte olsun... ;)
Silrengarenk çok güzel bir kek olmuş,eline sağlık canım..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Ah o renkler olmazsa olmazım;) selamlar...
Sil