MALZEMELER
- Yaklaşık yarım kilo kadar brokoli ( orta boy iki ağaç )
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 2 su bardağı civarı et suyu yada tavuksuyu (yoksa tablet de olabilir )
YAPILIŞI
- Brokoli tencereye konulur.( önce küçük parçalara ayırdıktan sonra )
- Üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz konularak yaklaşık on beş dakika kaynatılır. ( çatalla bakılır piştiğine)
- Ocağı kapatıp bir kenara ılımaya alınır.
- El blenderiyle pürüzsüz hale getirilir.
- Ayrı bir yerde yağ ve un konularak pembeleşene kadar kavrulur.
- Çırpma teliyle karıştırarak yaklaşık bir bardak soğuk etsuyu konulup açılan un tencereye eklenir.
- Et suyu ve süt eklenerek kıvamına bakılır.
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Arzu edilirse 1-2 yemek kaşığı krema eklenebilir. Ben bugün sade yapmayı tercih ettim.
- Çorbamız hazıır.
- Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder