MALZEMELER
- 2 su bardağı kadar aşurelik buğday ( veya misafire göre çoğalabilir )
- 1 çay bardağı kadar susam
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ( yumuşak olması için )
- Arzu edilirse haşlanmış nohut eklenebilir.
- Üzerini süslemek için fındık,fıstık, ceviz, leblebi veya ne arzu ediliyorsa
YAPILIŞI
- Buğday akşamdan ılık tuzlu suya ıslatılır.
- Sabah üzerine yeterince kaynar su, sıvı yağ ve bir çimdik tuz atılarak kaynatılır.( suyu çok olmamalı )
- Kabarıp iyice şişen buğdaylar servis kabına yerleştirilir.
- Ayrı bir tavaya susam konulur.
- Üzerine elinle biraz su sıçratıp ( susamın şişmesi için ) karıştırarak kavrulur.
- Susam buğdayın üzerine yayılır.
- Arzuya göre kuruyemişlerle süslenerek servis yapılır.
Ellerinize sağlık Kayramın inanılmaz güzel bir diş partisi oldu sayenizde. Sunumdaki estetik ruhunuzu yansıtıyor sizin de Fadime ablamın da. Teşekkür etmenin anlamsız kaldığı yerdeyim...
YanıtlaSilRica ederim Deyyancım.Bizim içinde büyük bir zevkti... Siz,çok daha güzellerine layıksınız...
Sil