MALZEMELER (12 tane cheesecake için)
- 100 gr labne (ben philadelphia kullandım )
- 100 gr krema
- 1 poşet krem şanti ( 1 çay bardağı süt ile ) krem şantisiz de olabiliyor .
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 kase dolusu vişne veya başka meyvede olabilir .( dondurulmuş kullandım)
- 1 paket yulaflı bisküi
- 60-70 gr kadar tereyağı ( paketin dörtte biri )
- 3 çay kaşığı vişneli jöle ( 2 yemek kaşığı suyla )
- 200 gr kadar bitter çikolata
- Üzerini süslemek arzu edilen malzemeler.( beyaz çikolata,antep fıstığı, nane yaprağı gibi )
- Tencereye sıcak su konularak üzerine bir tas oturtulup çikolataları benmari usulü eritmek için düzenek hazırlanır.
- Çikolatalar kırılıp kaseye atılır.
- Çikolataların içine asla su kaçırılmamalı yoksa pürüzsüz olmaz.
- Kaşık yardımıyla karıştıra karıştıra eritilir.
- Silikon küçük kalıplar hazırlanır.
- Fırça yardımıyla silikon kalıpların içine bir kat çikolata sürülür.
Buzdolabında on dakika donması için bekletilir.
Tekrar dolaptan çıkararak bir kat daha çikolata sürülür.
Sıra geldi iç kremasını hazırlamaya
Krema,labne,pudra şekeri,limonkabuğu rendesi mikserle çırpılır.
Ayrı bir yerde 1 çay bardağı süt ile bir poşet şanti çırpılarak kremaya eklenir.( aslında şanti yoktu ama bana biraz sıvı gibi geldi risk almamak için :) ekledim )
Karışım dolaba konulur.
Jöle ile sıcak suyu karıştırılıp hızlı hızlı karıştırarak eritilir.
Soğuyunca dolaptaki kremaya eklenir.( eğer ılık katılırsa kremayı sıvılaştırabilir )
Donmuş hali açıldıktan sonra vişneden üzerlerine birer tane koyacak kadar ayırdıktan sonra oda kremaya eklenir.
Dolapta donmuş olan silikon kalıplara krema paylaştırılır.
Burçak bisküiyi el yada blenderde iyice ezdikten sonra erimiş tereyağı eklenerek karıştırılır.
Bu bisküi cheesecakelerin tabanını oluşturacak.
Yani bisküi kırıklarını kalıptaki kremaların üzerine paylaştırarak el ile hafif bastırılır.
Bu şekilde buzdolabında en az 4-5 saat yada bir gece beklerse daha iyi olacaktır.
Buzdolabından çıkarılan cheesecakeler yavaşca silikon kalıbın kenarından açarak çıkarılır.
Üzerine benmari eritilerek hazırlanan ya sütlü çikolata yada beyaz çikolata incecik akıtılır.( ben buzdolabı poşetine doldurup iğneyle delik açarak akıttım )
Üzerlerine birer vişne, nane yaprağı ve arzu edilen şeylerle süslenir.
Soğuk bir şekilde servis yapılır.
Yerken de çıtırt diye magnumun dış kabuğundaki gibi bir ses gelirse şaşmayın : )
Uğraşsak da değecek kadar şık bir tarif.
Afiyet olsun...Sevdiklerinizle beraber olsuuun...
abla o marifetli elleriniz dert gormesin bu güzellikleri paylasarak bizimde ufkumuzu açıyorsunuz allah razı olsun.yasemın
YanıtlaSilSağolasın ablacım...Sevgiler...
Silellerine sağlık şeker
YanıtlaSil:)))))
Teşekkürler Ayşe...
Siltşk deneyeceğiz
SilŞahsen bu güzel tatlıları tatmış biri olarak yorum yapmakta bu kadar geciktiğim için utanıyorum. Beş yıldızlı otel tatlısı kalitesinde nefis bir tatlıydı. Ellerinize sağlık,kesinlikle herkese tavsiye ederim:)Ama gidip yerinde yemek daha güzel tabi:)
YanıtlaSilEstağfrullah canım.Güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim...Zevkle gelene yaparım...
Silhulya hanim super gorunuyor ellerine saglik hafta sonu cocuklara ne yapsam diye dusunurken kendimi burda buldum bu tarifi deniycem bence ugrasmaya deger
YanıtlaSilTeşekkürler Nezihecim dene bencede yapmasıda çok eğlenceli ( belki bana göre ;)...)Kolay gelsin...
Sil