MALZEMELER
- 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığı )
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta sarısı ( akı dışına )
- 1 paket kabartmatozu
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı mahlep ( olmasada olur )
- Alabildiği kadar un
Üzeri için kavrulmuş susam
YAPILIŞI
- Un ortası havuz yapılarak diğer malzemeler eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılarak buzdolabında bir saat dinlendirilir.
- Hamuru merdane yardımıyla açıp bardakla yuvarlak çıkarılır. ( küçük simit isterseniz çay bardağı benim yaptığım gibi büyük olsun derseniz su bardağı kullanılır.)
- Küçük kapak gibi bir şeyle ( ben şişe kullandım) ortalarına delik çıkarılır.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİS OLMUŞ
YanıtlaSil:))
Çok teşekkür ederim...
Sil