29 Mart 2012 Perşembe

Mahlepli Çatal

   
     Geçenlerde fark ettim ki biraz daha tuzlu kurabiye eksiği var.Gevrek, hazır çatalı asla aratmayan  tarifi hemen paylaşayım..



MALZEMELER


  1. 250 gr tereyağı
  2. 1 çay bardağı sıvıyağ
  3. Yarım çay bardağı su
  4. 1 paket kabartmatozu
  5. 2 çay kaşığı toz mahlep
  6. 2 çay kaşığı tuz
  7. 2 çay kaşığı şeker
  8. Alabildiği kadar un
  9. Üzeri için yumurta sarısı ve çörekotu
YAPILIŞI


  • Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
  • Un ortası havuz yapılarak bütün malzemeler eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Üzerini kapatarak en az yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Dolaptan çıkan hamurdan ceviz kadar kopararak uzun çubuk yuvarlanır.
  • Çatal şekli verilir.
  • Yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpilir.
  • Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.  
  • Fırından çıkararak soğutulur.
  • Afiyet olsun...  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder