Geçenlerde fark ettim ki biraz daha tuzlu kurabiye eksiği var.Gevrek, hazır çatalı asla aratmayan tarifi hemen paylaşayım..
MALZEMELER
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket kabartmatozu
- 2 çay kaşığı toz mahlep
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- Alabildiği kadar un
- Üzeri için yumurta sarısı ve çörekotu
YAPILIŞI
- Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir.
- Un ortası havuz yapılarak bütün malzemeler eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Üzerini kapatarak en az yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Dolaptan çıkan hamurdan ceviz kadar kopararak uzun çubuk yuvarlanır.
- Çatal şekli verilir.
- Yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpilir.
- Önceden ısınmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkararak soğutulur.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder