YAPILIŞI
- 3 tane tavuk göğsü
- 1 yemek tabağı kadar doğranmış ıspanak
- 2 diş sarımsak
- 1 orta boy havuç
- 10-12 tane taze mantar
- 2-3 kaşık tereyağı veya sıvı yağ
- Tuz , karabiber,pulbiber
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- 3 tane kare milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
- Tavuk göğsü fileto şeklinde açılır. En kolayı hazır yaptırıp almak.
- Her bir tavuk parçasına önce tuz , karabiber ve bolca kaşar serpilir.
- Diğer yandan geniş bir tavaya yağ ve ezilmiş sarımsak konup kavrulur.
- Rendelenmiş havuç eklenir.
- Ayrı bir tencerede doğranarak suyu çekene kadar pişirilen mantarlar eklenir.
- İnce doğranmış ıspanak ve baharatlar eklenerek kavrulur.( suyunu çeksin)
- İç harç ılıyana kadar bekletilir.
- İçine kaşar serpilen tavuk parçalarına iç harç yayılır.
- Malzemeleri içe toplayarak sarılıp rulo yapılır.
- Milföy hamurunun merdaneyle hafif açılır.
- İçine rulo tavuk konularak sarılır.
Çok güzel bir görüntü eminim tadı da çok güzeldir.. elinize sağlık.. Ah denenecek tarifler ne kadr da çoğaldı
YanıtlaSilTeşekkürler evet tadıda çok hafif ve lezzetli oluyor. Tek tek başlayın bence denemeye ; )
Silama ama ama çok güzel bir görüntü bu.tadına bakabilirmiyim acaba??
YanıtlaSilEveet can baş üste buyurun ;)))
Sil