MALZEMELER ( PASTA TABANI İÇİN )
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır nişastası ( ben bütün pandispanyalar da kullanıyorum daha hafif oluyor)
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakao
- 3 yemek kaşığı süt
AYRIYETEN
- 1 Buçuk su bardağı soğuk süt ( 300 ml )üzerine dökmek için.
- 2 poşet krem şanti ( 1 kutu yani )
- 1 buçuk su bardağı süt ( krem şanti için )
- 1 paket hazır çikolata sos
YAPILIŞI
- Fırını 170 dereceye ayarlayarak işe başlanır.
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Diğer malzemeler eklenerek çırpılır.
- Kelepeli kalıp veya yuvarlak bir kaba dökülür. ( önceden yağlayarak )
- Kabarıp içi pişene kadar fırında bekletilir.
- Fırından alınan pandispanya kabından çıkarılır.
- Sıcakken üzerine bir buçuk bardak soğuk süt gezdirilir.
- Krem şanti çırpılıp dolapta soğutulur.
- Tamamen soğumuş pastanın üzerine şantisi sürülür.
- Çikolata sos tarifine göre pişirilip soğutulur.
- Pastanın üzerine dıştan içe doğru dairesel akıtılır.( eğer hazır şişede çikolata sos olursa daha kolay olacaktır.Ben bu işlemi ya kalın bir enjektör kullanarak yada buzdolabı poşetine koyarak delik açıp kullanıyorum)
- Halka halka akıttıktan sonra kürdanla önce içten dışa doğru sonra dıştan içe doğru çizerek şekil verilir.
- Buzdolabında bir gece beklerse kıvamı daha güzel olacaktır.
- Afiyet olsun...
mm çok güzel canım ellerine sağlık aldım bir dilim
YanıtlaSil:))
Afiyetler olsun : ) keşke tarifleri yayınlarken tadına da baktırılabilse değilmi?
Silellerine sağlık canım çok şık bir pasta olmuş..
YanıtlaSilTesekkürler :)
Silay cok şık olmuşşş..görüntü 10 nummara beş yıldızzzzz
YanıtlaSilblogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim
-->tamzamanlianne.blogspot.com
Teşekkürler Derya...En kısa zamanda oradayım...Sevgiler...
YanıtlaSil