MALZEMELER
- Yaklaşık yarım kilo kadar ıspanak
- 2 su bardağı kadar yoğurt ( Süzme yada susuz yoğurt )
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
YAPILIŞI
- Ispanaklar ayıklanarak yıkanır.
- Kaynar tuzlu su dolu tencereye atılır.
- 1-2 taşım kaynatılır.
- Süzeğe dökülerek suyu süzdürülür.
- Ayrı bir yerde yoğurt, süzeğin içine birkaç kat havlu peçete katlayarak üzerine dökülür. ( bu şekilde süzme yoğurttan daha lezzetli oluyor )
- Yoğurdun suyu süzülmesi için 1-2 saat bekletilir.
- İçine tuzla dövülmüş sarımsak ve mayonez eklenir.
- Pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Suyu süzülen ıspanakların kalan suyunu da elde sıkarak susuz bir şekilde yoğurda eklenir.
- Hepsi birlikte karıştırılıp servis tabağına konulur.
- Tabakta çok beklerse sulanma yapabiliyor.Bu sebeple servisten hemen önce hazırlanmalı.
- Afiyet olsun...
- Şifa olsun...
besleyici ve leziz bir salata
YanıtlaSilsevgiler
Hülyalı lezzetlere hoşgeldiniz Melisa.Memnun oldum.Yine beklerim...Sevgilerimle...
Sil