MALZEMELER
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- 3 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil ( isterseniz )
- Alabildiği kadar un
Üzeri için
- Yumurta akı
- Fındık
YAPILIŞI
- Un havuz yapılarak ortası açılır.
- Oda sıcaklığındaki yağ ve diğer malzemeler eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edilir.
- On dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- Bir yumurta akı çırpılarak fındıklar önce yumurtaya batırılarak sonra kurabiyenin ortasına batırılır ( yumurta olmazsa pişince fındıklar düşer
- Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında kızarmadan pişirilerek alınır.
- Tepside on dakika kadar dinlendikten sonra katılaşınca servis yapılır.
- Kapalı bir kapta bir ay kadar aynı gevreklikte kalır.
- Yanında acı bir kahve tavsiye olunur.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder