4 Mart 2012 Pazar

Esmer Kurabiye

    Sureti çok güzel olmasa da sireti çok güzel olan esmer ama hıyır hıyır bir kurabiye...Buyurun yapalım...



MALZEMELER


  1. 250 gr tereyağı
  2. 1 su bardağı mısır nişastası
  3. 1 su bardağı pudra şekeri
  4. 1 kabartmatozu
  5. 1 vanilya
  6. 3 tatlı kaşığı tarçın
  7. 1 çay kaşığı zencefil ( isterseniz )
  8. Alabildiği kadar un
Üzeri için

  1. Yumurta akı
  2. Fındık

YAPILIŞI

  • Un havuz yapılarak ortası açılır.
  • Oda sıcaklığındaki yağ ve diğer malzemeler eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edilir.
  • On dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlanır.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Bir yumurta akı çırpılarak fındıklar önce yumurtaya batırılarak sonra kurabiyenin ortasına batırılır ( yumurta olmazsa pişince fındıklar düşer 
  • Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında kızarmadan pişirilerek alınır.
  • Tepside on dakika kadar dinlendikten sonra katılaşınca servis yapılır.
  • Kapalı bir kapta bir ay kadar aynı gevreklikte kalır. 
  • Yanında acı bir kahve tavsiye olunur.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder