MALZEMELER
- 5-6 dilim ekmek
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kadar peynir ( lor,beyaz veya kalan ne varsa )
- Sucuk dilimleri ( veya sosis ,salam )
- 1 dolma biber
- 1 domates
- Biraz kekik
- Üzerine serpmek için kaşar rendesi
YAPILIŞI
- Ekmek dilimleri yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Ayrı bir yerde yoğurt, yumuşak tereyağı,yumurta ve beyaz peynir ezilerek hepsi birlikte karıştırılır.
- Bu karışım ekmek dilimlerinin üzerini iyice kapatacak şekilde bolca sürülür. ( bunu sürmekle pişerken ekmeklerin kurumasını önlemiş oluruz )
- Üzerine sucuk halkaları ve domates, biber dilimleri koyup 200 derecelik fırına sürülür.
- Üzerindeki sucukların pişmesine yakın fırını açıp kaşar rendesi serpilerek pişirmeye devam edilir.
- Kaşarlar eriyip hafif pembeleşmeye başlayınca fırından çıkarılır.
- Üzerlerine arzu edilirse kekik serpilir.
- Sıcakken hemen servis yapılır.
- Afiyet olsun...
HÜLYACIM ELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilBİZDE YAPARIZ KIZIMLA
ÇOOOK LEZZETİ OLUR
SENİNKİDE 10 NUMARA
:))
tesekkurler...cok guzel genelde bilinse de bilmeyenler icin paylasayim dedim :)
YanıtlaSilBilsek de hatırlamak gerek bazen.. Canım istedi valla :))
YanıtlaSilBlogger annelerindenim, ben de beklerim. Sevgilerimle...
Hosgeldin Nurgul...Bazen bir tarif oluyor yillarca unutup yapmadigim ama birinde gorunce aklima gelir.Hamile hamile istemesin canin hemen yapiver : )))
Sil