Elmalı kurabiye , önce hamuru rulo yaparak pişirilir. Ama daha kuru olmasından yanaysanız ruloları keserek de pişebilir. Ben pişirip kestim...Neyse şimdi resimlerle sanırım daha anlaşılır ve açık olacaktır...
MALZEMELER ( hamur için )
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri ( yaklaşık 150 gr )
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 1 kabartmatozu
- Alabildiği kadar un
İÇ MALZEME İÇİN
- 3 tane orta boy elma
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil ( ben tarçın kullandığım her şeye koyuyorum. Hem lezzet katıyor hemde böylesine şifalı bir şeyi kullanmak için )
- 1 su bardağı iri doğranmış fındık
- Üzerine serpmek için pudra şekeri
YAPILIŞI
- Elmaları iri rendeden rendeleyerek üzerine toz şeker serpip ocağa konulur.
- Ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirilir.
- Hala kalan suyu varsa süzeğe koyup bekletilir.
- Üzerine tarçın, zencefil ve fındık konularak karıştırılır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağıyla malzemeler karıştırılıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Buzdolabında on dakika dinlendirilir.
- Hamur iki parçaya bölünür.
- Merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlığında açılır.
- Üzerine hazırladığımız harcın yarısı serilir.
- Rulo yapılır.
- İkinci hamurda aynı şekilde hazırlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye konulur.
- Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Fırından çıkar çıkmaz çay süzeği yardımıyla bolca pudra şekeri serpilir.
nefis görünüyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilmutlu hafta sonları..
Teşekkürler ...Sizlerede güzel bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum.
Silellerine sağlık canım
YanıtlaSilnefis olmuş
:))bana da beklerim.
Teşekkürler ben zaten sizi hergün ziyaret ediyorum : )))
SilYapacağım
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor.Yapacağım.Selam sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkürler umarım yapınca memnun kalırsınız.selamlar...
Sil