MALZEMELER
- 1 kg kuzu kol ( 4-5 parçaya ayrılmış kemikli ) yada kemiksiz iri parca halinde
- 1 avuç dolusu sarımsak ( miktarı size kalmış )
- 4-5 tane orta boy olgun domates
- 1 tane salçalık kırmızı biber
- 2-3 tane yeşil biber (biraz acı olması lezzet verecektir )
- 2-3 tane orta boy soğan veya 5-6 tane arpacık soğan
- 1-2 kaşık tereyağı
- Terbiyesi için pul biber,karabiber,kekik,1 er kaşık zeytinyağı ve sirke
YAPILIŞI
- Baharatlar , bir yemek kaşığı zeytinyağı ve sirke iyice karıştırarak etlerle buluşturulur.
- Bu şekilde 1-2 saat dinlendirilir.
- Güveç veya tencerenin en altına soğanlar iri bir şekilde bölünerek dizilir.
- Üzerine 1-2 saat bekletilmiş et konulur.
- Tencereye koyarken ete tuz atılır.
- Kabukları soyulmuş yaklaşık 2 baş sarımsak bütün bir şekilde etlerin aralarına diş diş konulur.
- Üzerine ayıklanarak çekirdekleri alınmış biberler doğranarak eklenir.
- Kabuğu soyulmuş domatesler dörde bölünerek etin üzerine konulur.
- Üzerine fındık kadar parçalanmış tereyağları dizilir.
- Tencerenin ağzı alüminyum folyoyla sıkıca kapatılır.
- Üzerine de tencerenin kapağı kapatılır.
- Eğer güveçsede aynı şekilde kapatarak ister fırında isterseniz çok kısık ateşteki ocakta yaklaşık 2-2 buçuk saat pişirilir.
- Ben tencereyi bu şekilde kapatarak kısık ateşte pişirdim.
- Piştikten sonra ağzndaki folyoyu açarak kapağı kapalı bir şekilde 10-15 dakika bekletilir.
- Hafif kendi suyumu salan pamuk gibi etiniz hazıır.
- İster pilavla isterseniz sade bir şekilde servis yapabilirsiniz.
- Afiyetler olsun...
çok severim, ama denemeye cesaret edememiştim. deneyeceğim sayende:))
YanıtlaSilBence hemen dene...bütün sır et ve pişme süresiyle alakalı...Sabredip bekleme sonucu yumuşacık ete kavuşuyorsun... ; )
YanıtlaSil