MALZEMELER ( 7-8 KREP İÇİN )
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt ( ince belli küçük tip bardak )
- 1 çay bardağı su
- 2 çay bardağı un
- Tuz
- Üzerine sürmek için tereyağı
YAPILIŞI
- Yumurtalar mikser yardımıyla 1-2 dakika çırpılır.
- Sonra diğer malzemeler eklenerek 1-2 dakika daha çırpılır.
- Kıvamı kek hamurundan daha sıvı akışkan olmalı.
- Krep tavası ocağa konup iyice ısıtılır.
- Fındık kadar tere yağını bir parça peçete yardımıyla bastıra bastıra yağı her tarafına yedirilerek tavayı pişirmeye hazır hale getirilir.
- Hamurdan dolu olmayan bir kepçe alarak yavaşça dökülüp kepçenin altıyla incelterek yayılır.
- Tahta spatula yardımıyla iki tarafıda pişirilir.
- Tavadan alınan krepler çatala batırılmış bir parça tereyağıyla iki tarafına sürülür.
- Arzuya göre kahvaltıda yada içine malzeme koyarak börek hamuru olarak ta kullanılabilinir.
- Sıcakken servis yapılır.
- Afiyet bal şeker olsun...
krep pazar kahvaltılarında favorimdir... bu arada blogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim.. sevgiler..
YanıtlaSilHoşgeldiin Emine...Bende hemen size bi soluk gidip geldim.Herşey çok güzel...
YanıtlaSilben başarısızım krep konusunda, ama seninkiler fıstık gibi olmuş maşallah:))
YanıtlaSilTeşekkürler... Birkaç defa üst üste yaparsanız sizinkilerde tutacaktır eminim.Önemli olan kıvamını tutturmak inan...
Sil: )))
ben işyerindeyim ve öğle yemeğimi henüz yemedim..
YanıtlaSilaaayyy :)) Halil Sezai gibi başlıycam şimdii issyeeeaaaan :)
ayy insanlari isyana suruklemek istemezdim inan...Ama pakette yapilmiyor ki... kolay gelsiin...
Sil:)) ben isyanım açlıktandı sizden değil.. harika görünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTesekkurler adanin annesi... : )))
SilÇok güzel gorunuyor, kendi sitemde de bu tarifinize değineceğim
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Şimdiden kolay gelsin. Zaten bu tarifim ve fotoğrafım internet aleminde anonimleşti 😊 Bir çok kez rastladım. Selam ve sevgiler...
Sil